Borna Sosa (©Reuters)
Borna Sosa (©Reuters)

Prepreka za Sosu i Nemce

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 09:54

Ali verovatno ne nepremostiva...

Nemci su sve lepo osmislili, Borna Sosa (23) oberučke prihvatio, međutim da bi plan bio realizovan određena pravila će morati da budu zaobiđena. Nemački Kiker ovog jutra piše da postoji ozbiljna prepreka da hrvatski ofanzivni bek obuče dres reprezentacije Nemačke.

Radi se o članu 9 i tački 2 Fifinog zakona u kome jasno stoji da fudbaler može da promeni reprezentaciju ukoliko nije igrao za A tim, ali samo pod uslovom da nije nastupao za mladu selekciju određene zemlje u trenutku kada je imao više od 21 godine.

Izabrane vesti

Sosin problem je u tome što je ubeležio jednu utakmicu za selekciju Hrvatske U21 u momentu kada je navršio 22 godine. Bilo je to 12. novembra prošle godine. Ovaj član oko godina FIFA je donela svega dva meseca pre nego što će Sosa kao 22-godišnjak zaigrati za mladu reprezentaciju Hrvatske.

Sada je sve na Nemcima i njihovoj diplomatiji. Ali imajući u vidu da su ozbiljno zagrizli za Sosu, ne treba nikoga da čudi ukoliko uspeju da "ispeglaju" čitavu situaciju i dobiju igrača na kog su se namerili.

"Dugo pratimo Sosu. Verujemo da ima potencijal da postane reprezentativac Nemačke. Cilj nam je da postane naš igrač“, kazao je pre nekoliko dana Oiiver Birof, sportski direktor Elfa.

Ni Sosa nije ostavio nikakvu dilemu:

"Gotovo je, moj stav više ne može da se promeni. Zvali su me iz Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, saopštio sam mu svoju odluku i tu nema više povratka. Selektor je bio korektan, poželeo mi je sreću. Shvatio da tu više ništa ne može da se uradi. Ako odem na EURO, super, ako ne odem, znam da ću igrati na Svetskom prvenstvu“, poručio je Sosa.

Borna je ponikao u zagrebačkom Dinamu, pre tri godine stigao je u Štutgart, a ove sezone dostigao je punu igračku zrelost. Kao levi bek zabeležio je čak deset asistencija. Da bi otišao na EURO ili Mundijal iz nacionalnog tima trebalo bi da istisne Robina Gosensa, Marcela Halstenberga ili Filipa Maksa.


tagovi

Borna Sosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara