Liga Evrope čeka otpatke iz Lige šampiona (©Reuters)
Liga Evrope čeka otpatke iz Lige šampiona (©Reuters)

Presek na pola grupe – ko bi mogao u baraž? Barsa i Inter u LE, Lester, Marselj, Seltik u Konferenciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 11:21

Biće naravno pomeranja, ali...

Osnivanje trećeg po snazi takmičenja u evropskim okvirima sve je promenilo. Učesnici Lige Evrope sada će i sa treće pozicije u grupi produžiti do proleća na međunarodnoj sceni, pa se čak šuška i da je bolje biti treći i nastaviti u Ligi konferencije, nego drugi i odmah u baražu naleteti na nekog od izbačenih iz Lige šampiona.

Kako će to tačno izgledati saznaćemo tek u decembru kad se završi grupna faza u sva tri evropska takmičenja, ali sudeći po rezultatima na polovini trke biće tu i nekih velikih iznenađenja.

Izabrane vesti

Recimo, po trenutnom stanju sasvim je moguće da Barselona, Inter i Porto igraju baraž protiv drugoplasiranih timova iz Lige Evrope, a i tu ima zanimljivih imena poput Napolija, Lacija, Real Sosijedada...

Takođe, relativno slabu konkurenciju u Ligi konferencije mogli bi da pojačaju prilično kvalitetni timovi koji trenutno zauzimaju treća mesta u Ligi Evrope: pre svih Lester Siti, a onda i Olimpik Marselj, Seltik, Rendžers...

Naravno, biće tu velikih promena, jer samo primera radi: teško da će Šerif ostati u prva dva u Ligi šampiona ili Legija ispred Napolija i Lestera u Ligi Evrope, dok je veliko pitanje da li Totenhem namerno žrtvuje Ligu konferencije pa sada gleda u leđa Renu i Viteseu.

Međutim, kako nije nemoguće da i Crvena zvezda i Partizan budu učesnici baraža - a svakako i od jednih i od drugih očekujemo da i na proleće igraju ne međunarodnoj sceni - nije zgoreg pogledati ko bi mogli da im budu potencijalni rivali u nekoj od kasnijih faza eliminacije.

POTENCIJALNI UČESNICI BARAŽA U LIGI EVROPE

Treća mesta u Ligi šampiona: Klub Briž (Belgija), Porto (Portugalija), Sporting Lisabon (Portugalija), Inter (Italija), Barselona (Španija), Atalanta (Italija), Lil (Francuska), Zenit (Rusija).

Druga mesta u Ligi Evrope: Sparta Prag (Češka), Real Sosijedad (Španija), Napoli (Italija), Olimpijakos (Grčka), Lacio (Italija), Braga (Portugalija), Betis (Španija), Dinamo Zagreb (Hrvatska).

POTENCIJALNI UČESNICI BARAŽA U LIGI KONFERENCIJE

Treća mesta u Ligi Evrope : Rendžers (Škotska), PSV Ajndhoven (Holandija), Lester Siti (Engleska), Fenerbahče (Turska), Olimpik Marselj (Francuska), Midtjiland (Danska), Seltik (Škotska), Rapid Beč (Austrija).

Druga mesta u Ligi konferencije: LASK (Austrija), Partizan (Srbija), Roma (Italija), Jablonec (Češka), Makabi Haifa (Izrael), Kopenhagen (Danska), Vitese (Holandija), Karabag (Azerbejdžan).


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara