Slavlje fudbalera Atletiko Gojanensea (AFP)
Slavlje fudbalera Atletiko Gojanensea (AFP)

Preuzeo ekipu pred polufinale Sudamerikane, pa sjajnim izmenama uništio Sao Paulo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 04:40

Atletiko Gojanense sa novim trenerom Eduardom Baptistom slavio 3:1 u prvom činu dvomeča borbe za finale

Ne može se tvrditi da je bilo šta rešeno, ali nakon večerašnjih 3:1 protiv Sao Paula u prvoj utakmici polufinala Kopa Sudamerikane, Atletiko Gojanense ima lepu priliku da se prvi put i istoriji nađe u finalu nekog kontinentalnog takmičenja.

A malo toga je nagoveštavalo scenario koji se odigrao na stadionu Sera Dorada u Gojaniji. Naprotiv, budući da je uoči ovog meča uprava klub smenila trenera Žoržinja i kormilo u ruke dala u ruke iskusnom, ali ne previše renomiranom stručnjaku Eduardu Baptisti. Ispostavilo se da su potezi koje je on vukao od starta drugog poluvremena u velikoj meri odredili pobednika prvog čina borbe za finale.

Izabrane vesti

Pomogla su naravno i dva žuta kartona Igora Gomesa koji je neopreznim delovanjem u 32. i 40. minutu ostavio saigrače na cedilu, pri rezultatu 1:1. Prethodno je Gojanense poveo u 11. minutu golom Žoržinja, a Lusijano izjednačio sredinom prvog dela.

Ipak, razlika u brojčanom stanju na terenu osetila se u drugom poluvremenu na čijem startu je Baptista poslao na teren Šejlona i Hajnera. Osam minuta kasnije, Šejlon je pogodio posle nedovoljno dobre intervencije golmana Žandreija. Osetio je trener domaćina da su gosti iz Sao Paula ranjivi te posegnuo za još dve izmene. U 66. minutu ušao je Artur Enrike, šest minuta kasnije Leo Pereira, da bi kroz šest minuta pomenuti dvojac režirao treći gol Gojanensea.

Enrike je uposlio Pereiru, ovaj izdržao duel sa Dijegom Kostom, te provukao loptu u dalji ugao Žandreijevog gola. Tada je postalo jasno da će pasti rekord Sudamerikane i da će Gojanense i zabležiti 11. meč bez poraza u jednoj sezoni Sudamerikane.

Sao Paulo je sa desetoricom na momente pokazivao ambiciju da ublaži poraz, ali je to moglo da ga košta nekog novog kontra napada i primljenog gola. Na sreću nije, pa će ekipa Rožerija Senija za sedam dana na Morumbiju morati da nadoknađuje zaostatak od dva pogotka i da se nada plasmanu u finale takmičenja čiji je pehar osvojila 2012. godine kada je legendarni Seni bio na golu i nosio kapitensku traku Trikolora.



tagovi

Kopa SudamerikanaAtletiko GojanenseSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara