Megvajer i Adams (©Reuters)
Megvajer i Adams (©Reuters)

Previše ega, premalo kvaliteta i sve diskutabilniji Megvajer: Junajted ima više sreće, nego pameti (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 15:25

Sautempton pre godinu dana na istom mestu primio devet golova, sad bio ravnopravan takmac za pobedu

2. februar 2021. godine: Mančester junajted - Sautempton 9:0 (4:0).

Izabrane vesti

12. februar 2022. godine: Mančester junajted - Sautempton 1:1 (1:0).

Daleko od toga da je razlika "samo" u sedam golova, Mančester junajted je za ovih godinu dana ozbiljno izgubio na kvalitetu, dok je Sautempton odigrao tako da je danas ostavio bolji utisak od svog domaćina na Teatru snova, pa čak bio i bliži pobedi koja bi nakon onih, istorijskih 9:0 delovala kao san. Na kraju jednom Ralfu ostaje brdo problema, dok drugi može da bude ponosan na izdanje svog tima koji se sada učvrstio na sredini tabele i želi samo da ide napred.

Mančester junajted odavno je samo bleda senka velikana koji je nekada harao Premijer ligom i Evropom pod komandom ser Aleksa Fergusona. Danas je to raštimovan orkestar koji trenere menja na godišnjem nivou, ujedno i filozofiju, pristup, taktiku, sistem što samo udaljava Junajted od bilo kakvog pominjanja u kontekstu kandidata za bilo koji trofej. Teoretski, Junajtedu je ostalo još samo da se nada evrotituli koja odavno nije ni blizu realnih ciljeva, pa tako nije za očekivati da će Ralf Rangnik sa ovom postavom moći da napravi čudo.

Previše je ega, a premalo kvaliteta koji može da se pretoči u timski uspeh. Skup individualaca bez pravih ambicija, bez preterane želje ni rezultatske podloge kojom mogu da opravdaju zarađenu platu. Pa i odluka da se za ogroman novac dovede Džejdon Sančo i dalje nije opravdana, bez obzira što se danas upisao u strelce. To je jednostavno nedovoljno za igrača plaćenog 85.000.000 evra. Mnogo je spornih elemenata u igri Crvenih đavola, odnedavno se glasno pominju Rangnikov pristup treninzima i zašto njegov pomoćnik Kris Armas vodi glavnu reč u Karingtonu, a teško da nečije igre mogu da budu diskutabilnije od onih koje pruža Hari Megvajer. Nije lud Rio Ferdinand, čovek koji je sa Nemanjom Vidićem godinama bio strah i trepet na svim meridijanima, što u svojim javnim istupanjima najčešće "gađa" upravo sadašnjeg kapitena Junajteda, jer to nisu partije dostojne ne samo lidera jednog velikana, već i zvanično najskuplje plaćenog štopera na svetu.

Dovoljno je pogledati sekvencu iz završnice utakmice, kada ga Armando Broja prvo izbacuje iz igre, a onda i kako albanskog reprezentativca obara na travu u kaznenom prostoru i potom gazi po cevanici, da se vidi koliko Megvajer zapravo nije dostojan titula koje nosi. Imao je sreću Megvajer što Stjuart Atvel nije dobio signal iz VAR sobe ili što sam nije procenio da treba da pogleda snimak, jer bi možda bilo osnova da se svira najstroža kazna što bi verovatno značilo i poraz u poslednjim minutima.

Nije sporan isključivo Megvajerov nastup, Junajted ima previše rupa zbog kojih brod tone ka sredini tabele i sve dalje od zone evrotakmičenja. Kristijano Ronaldo je izgubio prepoznatljivu oštrinu i ako se zaista, kako pišu ostrvski mediji, požalio prijateljima da oseća kako ga godine stižu, apsolutno je tačno. Ne samo što nije postigao gol na šest uzastopnih utakmica, što mu je najslabiji niz još od 2009. godine, detalj iz 7. minuta kada je lepo utrčao na asistenciju Džejdona Sanča i još lepše predriblao golmana Frejzera Forstera, a zatim pucao nedovoljno jako iliti tako da je njegov pokušaj lako osujetio Romejn Pero pokazuje da problem nije samo u realizaciji, već i samopouzdanju. Što je gotovo nezamislivo za igrača Ronaldovog kalibra, odnosno čoveka koji već deceniju i po već teroriše protivničke odbrane i golmane, dok je beležio golove kojima je prkosio zakonima fizike.

Sautempton može da bude ponosan. Junajted jeste bio bolji u prvom delu utakmice, ali su Sveci u nastavku bili kvalitetniji, razigraniji, konkretniji i mogli su do pobede. Posle ranog gola Čea Adamsa otvorila se dodatno Sautemptonova igra, što je uzrokovalo da i Junajted krene napred. Da su Stjuart Armstrong ili Armando Broja bili za nijansu hladnokrvniji, možda bi ceo plen otišao na jug Ostrva. Posle onih 9:0 svaki rezultat je dobar, pa će tako Ralf Hasenhitl i njegovi momci sa velikim osmehom na licu otići kući.

Uzimajući u obzir da je već odigrao 24 utakmice, a da Arsenal sa bodom manje ima dva kola zaostatka, a Totenhem tri uz četiri boda minusa, Junajted bi komotno mogao da ostane bez Evrope nastavi li ovako...

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Subota

Mančester junajted - Sautempton 1:1 (1:0)

/Sančo 21 - Adams 48/

16.00: (2,65) Brentford (3,05) Kristal Palas (3,10)

16.00: (2,30) Everton (3,50) Lids (3,25)

16.00: (3,70) Votford (3,20) Brajton (2,25)

18.30: (22,0) Norič (9,00) Mančester Siti (1,15)

Nedelja

15.00: (11,0) Barnli (6,50) Liverpul (1,28)

15.00: (2,90) Njukasl (3,30) Aston Vila (2,65)

15.00: (1,70) Totenhem (3,70) Vulverhempton (5,90)

17.30: (3,05) Lester (3,40) Vest Hem (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džejdon SančoČe AdamsMančester JunajtedSautempton

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara