Priča o desnom beku sasečena u korenu: Real Madrid veruje u Danija Karvahala

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 17:26

Iskusni španski reprezentativac ima maksimalno poverenje u klubu, a tu su i Lukas Vaskez i Alvaro Odriozola

Jedna od pozicija oko koje ima najviše negativnih komentara među navijačima Real Madrida u poslednje vreme je mesto desnog beka, koje godinama unazad pokriva iskusni Dani Karvahal. Ipak, ugledna madridska Marka uverava da na tom mestu u letnjem prelaznom roku neće biti dovođenja igrača i da reprezentativac uživa maksimalno poverenje kod Karla Ančelotija, ali i u čitavom klubu.

Na platnom spisku Kraljevskog kluba, na ovoj poziciji u timu nalazi se još Alvaro Odriozola, koji je na pozajmici u Fjorentini, a tu je i Lukas Vaskez, koga postepeno u Madridu pretvaraju u defanzivnog spoljnog igrača, tako da nikakva panika u ovom trenutku ne postoji. Klupska ideja je da Vaskez produži ugovor (aktuelni isiče 2024. godine) baš kao što je bio slučaj sa Karvahalom, koji je prošle godine produžio saradnju do leta 2025. godine.

Izabrane vesti

Još uvek nije poznato šta će se dešavati sa Odriozolom kada mu budue istakla pozajmica. Takođe, ima ugovor do leta 2024 godine, ali baš kao i u slučaju Karvahala i Vaskeza nema želju da se rastaje sa Madriđanima. U svakom slučaju, jasno je da se na ovom mestu neće tražiti eventualno pojačanje.

U Real Madridu ne samo da imaju potpuno poverenje u Danija Karvahala, već veruju da ima još mnogo toga da pruži. Ima 30 godina, aktuelna sezona nije na nivou, ali je prva u kojoj je doživeo pad u formi. U klubu se na pozitivan način gledalo i to što je Karvahal bio prvi koji je kritikovao samog sebe nakon nekoliko slabih partija. Prihvatio je greške, ali je jasno da su ga sputale i brojne greške, koje mu nisu dozvolile da dostigne najviši nivo forme.

Naravno, glavnu ulogu u tome ima Karlo Ančeloti, koji konstantno ističe značaj Karvahalovog prisustva u timu. Karvahal je u Real Madrid stigao sa deset godina, a prvom timu je priključen nakon odlične sezone (2012/2013) koju je proveo u Bajer Leverkuzenu. Od tada do danas odigrao je 315 utakmica u svim takmičenjima i postigao sedam golova.


tagovi

Dani KarvahalLukas VaskezAlvaro Odriozola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara