Slavlje crno-belih u Ivanjici (© Star sport)
Slavlje crno-belih u Ivanjici (© Star sport)

Pričalo se da nema bonuse, a onda je Stolica lansirao dvojicu: Petković i Baždar za sjaj Partizana u Ivanjici (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.07.22. | 21:48

I zapažana partija Natha vredna pobede nad Javorom na početku Mozzart Bet Superlige – 4:0

Tripla korist za Partizan u Ivanjici. Osvojio je premijerne bodove u novom prvenstvu, dobio rešenje za kritičnu poziciju bonusa i dobio potvrdu da omladinska škola radi kao singerica. Danima je vladama među Grobarima zabrinutost ko će i kako popunito obavezno mesto fudbalera mlađeg od 21 godine posle povrede Nemanje Jovića i odlaska Marka Milovanovića u Almeriju, a onda se na terenu povratnika u elitni rang ukazao Mihajlo Petković i zajedno sa još jednim strelcem, Samedom Baždarom, ukrasio debi Ilije Stolice na klupi crno-belih protiv Javora – 4:0.

Igra je bila sivkasta, ali potezi mladih ofanzivaca predstavljaju vrhunac gostovanja Parnog valjka povratniku iz Prve lige. Najpre je potez krilnog veziste bio spektakularan. U prvoj utakmici za seniorski sastav, Petković – ili Pele iz Ćićevca, kako ga oslovljavaju na Topčiderskom brdu – pokazao je da i te kako može da odgovori zahtevima u Mozzart Bet Superligi, odapeo strelu kao da je kakav srednjovekovni junak, ona se zarila ispod mesta gde se spajaju stativa i prečka i na efektan način rešio meč u kome nije bilo bogzna kakve lepote, ali jeste dovoljno spretnosti da se vođstvo iz 21. minuta sačuva. Štaviše, uspeo je i da je uveća, tako što je asistent za prvi postao egzekutor drugog gola: Bibars Natho je minijaturom sredinom drugog poluvremena uspeo da privuče na leđa dvojicu čuvara, kao na malom fudbalu stvori prostor za udarac i, poput mlađeg kolege, matira Borisa Velimirovića. Tačku je stavio rezervista Samed Baždar na dodavanje novajlije Aleksandra Filipovića i prvencem za prvi tim sugerisao stručnom štabu da možda obustavi potragu za bonusima.

Izabrane vesti

Pre godinu dana Parni valjak je pregazio novosadski Proleter na premijeri, dao četiri gola do 28. minuta, dok je pod Golijom to reprizirao. Uz napomenu da mu je trebalo duže vremena, jer je tačku stavio najbolji strelac prethodnog prvenstva Rikardo Gomeš, sa bele tačke u nadoknad. Uprkos tome što se suočio rivalom koji je čak stvorio dovoljno situacija da ga kazni, ali nijednu nije uspeo da iskoristi, tako da se i mirna mreža pomalo iznenađujućeg startera, Nemanje Stevanovića, može smatrati još jednim velikim dobitkom za Beograđane. Kruciljani su, ipak, pojava Petkovića i njegova realizacija. Dve šanse pre pogotka imao je momak iz „klase 2004“, nudio se, tražio loptu i u noge i u prostor, saigrači su ga ispoštovali i za bezmalo sat vremena koliko je proveo na terenu Mihajlo Petković je pokazao da je osveženje u napadačkoj liniji. Sve vreme je bio opasan. A njegova zamena u liku Sameda Baždara produktivna, s obzirom da je prvu šansu na meču pretvorio u pogodak, tako što je podidao glavu na ubacivanje Filipovića i potvrdio razliku u klasi dva tima.

 Baždar (© Star sport) Baždar (© Star sport)

Između se smestio taj hitac Natha, poništen gol Rikarda Gomeša – VAR utvrdio da je Baždar povukao za ruku Igora Petrovića – šansa Meniga, nekoliko opasnih prodora Slobodana Uroševića... Napreda je Partizan ostavio utisak opasnog tima, sposobnog da koristi šanse, međutim, pogrešno bi bilo ako bi u Humskoj na osnovu uvodnih 90 minuta pomislisli da je sve potaman.

Nije, jer defanzivna linija i dalje škripi. Bez obzira što je ostao nesavladan, Nemanja Stevanović je trpeo pritisak, posebno u prvom delu. Petar Gigić kao da je bio posebno inspirisan da pokaže kako je zasluživao bolji stretman tokom kratkotrajnog boravka u Humskoj; Eliomar Silva na sličan način podsetio Grobare da je pre skoro deceniju zadužio crno-beli dres, Luka Luković je pretio centarpšutevima i bilo je nekoliko opasnih pokušaja krilnog fudbalera Javora... Čak može Bondžulić da bude zadovoljan kako su centralni defanzivci Petrović i Obradović sačuvali Rikarda, pa i Meniga... Samo što je nedostajalo malo više čvrstine Javoru da se nosi sa Partizanom, naročito u veznom redu, gde su Patrik Andrade i Bibars Natho napravili kvalitativnu razliku u korist gostiju kojima će ova tri boda predstavljati ohrabrenje pred put u Niš, narednog vikenda.


JAVOR – PARTIZAN 0:4 (0:1)

/Petković 22, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen/

Ivanjica

Stadion: Gradski

Sudija: Miloš Milanović

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović 5 – Dolmagić 5,5 (od 72. Salihović -), Obradović 5,5, Petrović 6, Grabež 5,5– Nikolić 6, Marčić 5,5, Eliomar 5,5 (od 57. Kembel 5), Gojković 5,5 (od 64. Maletić 5) – Luković 6,5 (od 64. Ivelja 5) – Gigić 5 (od 64. Odueni 5).

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović 6 – Filipović 7, Marković 6,5 (od 85. Vujačić -), Saničanin 6,5, Urošević 7– Zdjelar 6,5, Andrade 7 (od 85. Šehović -), Natho 7,5 (od 71. Lutovac 6) – Menig 5,5 (od 71. Terzić 6), Petković 7,5 (od 57. Baždar 7), Rikardo 6.

Igrač utakmice. Bibars Natho (Partizan) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA - PRVO KOLO

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Hajdin 43/

Subota

Javor - Partizan 0:4 (0:1)

/Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen/

Čukarički – TSC 1:4 (0:1)

/Spasojević 53 – Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2/

Mladost – Spartak 1:1 (0:1)

/Bojović 68 pen – Bijelović 40/

Nedelja

20.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički Niš (14,0)

20.00: (2,00) Radnik (3,40) Mladost NS (3,90)

20.00: (1,90) Vojvodina (3,40) Napredak (4,30)

Ponedeljak

20.00: (2,40) Kolubara (3,25) Radnički Kragujevac (3,05)



tagovi

Samed BaždarBibars NathoMihajlo PetkovićFK PartizanJavor

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara