Nazon (© AFP)
Nazon (© AFP)

Princ iz Haitija rešenje za napad Partizana: Besplatan, a već dao gol Borjanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 05:50

Crno-beli pregovaraju sa Dukensom Nazonom

Angažovao je Partizan fudbalere sa raznih krajeva sveta – Afrike, Azije, Južne Amerike – a uskoro bi mogao i sa jedne od najegzotičnijih destinacija otkako dovodi strance. Sve pod uslovom da u stvarnost pretvori želju i treneru Aleksandru Stanojeviću stavi na raspolaganje igrača iz – Haitija!

U pitanju je Dukens Nazon, reprezentativac malene karipske države, prema navodima Sportskog žurnala u tefteru čelnika kluba iz Humske, sa potencijalnom da već do polaska ekipe na centralni deo priprema u Sloveniju zaduži crno-beli dres.

Izabrane vesti

I to kao slobodan agent, jer mu je završetkom minule sezone istekao ugovor sa Sent Trudenom u čijoj je opremi lane postigao šest i asitirao za jedan pogodak na terenima Župile lige. Kako čelnici Partizana poslednjih godina uglavnom dovode strance bez obeštećenja prvi preduslov da se 27-godišnji centarfor pojavi u Beogradu je ispunjen.

Nazon je rođen u Parizu, fudbalski se obrazovao u francuskim klubovima (Van, Lorijan, Roje, Laval), a posle epizode u Indiji (Karela Basters) stigao do engleskih terena (Vulverhempton, Koventri, Oldam), da bi poslednje tri godine proveo u Sent Trudenu, uz napomenu da je proleće 2019. bio na pozajmici u škotskom Sent Mirenu.

Daleko bolji utisak ostavio je igrajuči za reprezentaciju Haitija. Dosad je skupio 36 utakmica i postigao 14 golova. Jedan od, verovatno, najkomičnijih u karijeri dao je – Milanu Borjanu. I to kako što je njegov državni tim u četvrtfinalu Gold kupu pre dve godine gubio 0:2 od Kanade, kad je kapiten Crvene zvezde loše procenio putanju lopte, dozvolio snažnom centarforu da do nje dođe poentira, povede Haiti ka preokretu, režiranom njegovom kasnijom asistencijom za 3:2.

Osim pogotka Kanadi, Dukens Nazon može da se pohvali da je na susretu sa Svetim Martinom pogodio cilj pet puta (konačan rezultat 13:0) ili da je pre dve sedmice u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru izrežetao mrežu nejake selekcije Turks i Kaikos, autorizovavši trijumf 10:0 sa četiri pogotka.

Nazon se najbolje snalazi na poziciji „devetke“, Partizanu i te kako potrebne posle promašene investicije u liku Žana Kristofa Bajbeka, a može da se izvuče i na krilo, ukoliko stručni štab proceni da bi Rikardo Gomeš, čiji se transfer privodi kraju, korisniji u toj ulozi.

U prvom mandatu Aleksandar Stanojević je trenirao Prinsa Tejga, sad bi mogao Princa, pod uslovom da Dikens Nazon najpre potpiše ugovor, potom oprvada nadimak koji je sam sebi prišio.



tagovi

Dukens NazonFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara