(©MN Press)
(©MN Press)

Prins Tejgo bio Benzema pre Benzeme: Uzeo sam u Al Itihadu 2.000.000 evra za godinu

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.11.23. | 18:38

Bivši fudbaler Partizana bio prvi afrički igrač u Saudijskoj Arabiji

Kada je 2011. godine, nakon Lige šampiona, Prins Tejgo došao u Partizan, već je bio i te kako afirmisan igrač, učesnik Mundijala u Južnoj Africi i u Beograd je stigao sa reputacijom ozbiljnog igrača. I nije razočarao na Topčiderskom brdu, mada se zadržao samo šest meseci.

A, nekadašnji napadač iz Gane je u izjavi za tamošnje medije podsetio da je pre evropskog dela karijere bio – Benzema pre Benzeme.

Izabrane vesti

Odnosno, u januaru 2006. godine Tejgu je propao transfer u Majnc, pa umesto u Nemačku otisnuo se u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al Itihad, klub u kojem danas igraju Benzema, Kante, Luiz Felipe…

Otišao sam 2006. godine u Saudijsku Arabiju i postao prvi Afrikanac koji je tamo zaigrao. Niko pre mene to nije učinio. Zaradio sam 2.000.000 evra neto u klubu u kojem sada igra Benzema”, ispričao je Tejgo za “Ejndžel TV” u Gani.

Igrao je Prins posle toga i za Al Šabab, pa za Etifak, a posle toga je krenula njegova evropska misija: Hofenhajm, Partizan, Bursa, a posle toga i odlazak: ponovo Etifak, pa Klub Afrikan… Karijeru je završio 2019. godine.



tagovi

Prins TejgoAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara