Pritisak koji je nemoguće izdržati! Ni storuki Fabijanski nije zaustavio Leverkuzen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 22:58

Jonas Hofman i Viktor Bonifejs u završnici meča pronašli put do mreže fantastičnog Poljaka - 2:0

Kada imate ovakav odnos prema igri i radu, kada ste u stanju da protiv svake ekipe izvršite veliki pritisak, onda rezultat prosto mora da stigne kao posledica fantastično urađenog posla. Leverkuzen je napadao, promašivao, igrao popularne viktorije pred golom fantastičnog Lukasa Fabijanskog, ali je na u samoj završnici meča otključao bravu u odbrani Čekićara i golovima Jonasa Hofmana i Viktora Bonifejsa došao do velike prednosti pred revanš u Londonu - 2:0 (0:0).

Fabijanski je meč okončao sa čak devet uspešnih intervencija, od kojih su neke bile spektakularne. Čak i da je bilo samo 1:0 za domaćina, Poljak bi bio heroj Vest Hemovih navijača, ali njegov tim nije izdržao žestoke nalete popularnih Aspirindžija, koji su se uvećavali iz minuta u minut.

Izabrane vesti

Na kraju ispostavilo se da su bili ključni bile akcije posle prekida domaćeg tima. Hofman je gol postigao posle kornera u 83. minutu, kada je odbijenu loptu poslao kroz šumu nogu iza leđa nemoćnog Fabijanskog. Poljak ništa nije mogao ni u prvom minutu nadoknade, kada je upravo Hofman odlično centrirao sa levog boka, a Bonifejs postigao prvenac po povratku od neugodne povrede prepona i 20. decembra, kada je dao gol protiv Bohuma u Bundesligi.

Pravu igru mačke i miša opisuje i čista statiskika posle utakmice. Sastav Ćabija Alonsa je imao 65 odsto loptu u svom posedu, ukupno 32 udarca, od kojih je 11 išlo u okvir, 11 van okvira, a 10 je bilo izblokirano od strane gostujuće odbrane. Sa druge strane, očajni Vest Hem je imao samo jedan udarac i to u okvir gola, i samo jedan izvedeni korner. Dodatnu muku za revanš ekipi Dejvida Mojesa napravili su žuti kartoni Lukasa Pakete i Emersona, koji će zbog toga propustiti revanš za sedam dana.

Fabijanski je seriju odbrana započeo još sredinom prvog poluvremena, kada je izvrsnim intervencijama zaustavljao pokušaje Alehandra Grimalda i Patrika Šika. Češki napadač ni u 71. minutu nije uspeo da nadmudri Poljaka, kada je delovalo da bi Vest Hem stvarno da napusti Nemačku izdugnutog čela, ali je Alonso u 76. minutu napravio ključni potez na utakmicu. Mesto Šika i Adlija, koji su bukvalno ispraznili svoj napadački arsenal, ušli su igrači odluke Hofman i Bonifejs.

Prvi je meč završio sa golom i asistencijom, a drugi je uticao da se izvrši dodatan pritisak i još više umori odbrana Ves Hema. Za veliku želju i upornost Nigerijac je nagrađen golom, koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za odlazak u polufinale.

LIGA EVROPE - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Milan - Roma 0:1 (0:1)

/Mančini 17/

Bajer Leverkuzen - Vest Hem 2:0 (0:0)

/Hofman 83, Bonifejs 90+1/

Benfika - Olimpik Marselj 2:1 (1:0)

/Silva 16, Di Marija 52 - Obamejan 67/

Liverpul - Atalanta 0:3 (0:1)

/Skamaka 38, 61, Pašalić 83/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara