Fudbaleri Sen Galena (©AFP)
Fudbaleri Sen Galena (©AFP)

Pritisak na Sent Galenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 15:11

I Zvezda gleda ka Švajcarskoj

Jang Bojs je sinoć slavio, pritisak je sada na Sen Galenu. Osim navijača kluba iz istočne Švajcarske za popularni Espen do kraja sezone "navijaće" i ljudi iz redova srpskog šampiona Crvene zvezde, jer bi potencijalno krunisanje Sen Galena označilo i da je ispunjen jedan od uslova da crveno-beli u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona budu nosioci. Zato pažnju poklanjamo zeleno-belima, koji večeras gostuju Sionu u okviru 24. kola Superlige (20.30).

Zanimljivo, pre skoro devet meseci duel Sen Galena i Siona izazvao je odlučujuću promenu za oba tima, pa ostaje da se vidi hoće li to ponovo da uradi. Naime, u to vreme ekipa sa stadiona Turbijon delila je lidersku poziciju sa Bazelom, dok je Espen bio četvrtoplasiran. U domu Siona zeleno-beli su se gostili (2:1), posle čega su krenuli u pohod na vrh, dok je domaćin poleteo u ponor.

Izabrane vesti

Tokom pauze Sion je promenio trenera, pošto se Paolo Tramecani vratio na kormilo ekipe. Nedavno je Italijan bio angažovan u Livornu, gde je posle sedam utakmice bez pobede morao da ode, a gazda švajcarskog kluba Kristijan Konstantin nada se da će Tramecani ovog puta da bude uspešniji. Za početak, ovom timu očajnički treba pobeda, pošto je nije ostvario još od novembra protekle godine. Sion je nedavno angažovao zvučno pojačanje, pošto je saradnju dogovorio Žefri Serej Die, ali švajcarska komisija mu nije dala registraciju i on neće moći da igra.

Meč je, dakle, veoma važan i za goste, kojima sada Jang Bojs na tabeli, uz meč više, beži tri boda, pa bi Sen Galen morao da pobedi ako želi da osvoji titulu posle dve decenije čekanja. Sen Galen je lider po broju postignutih golova, sa nešto preko dva po meču, a o kakvom kompaktnom timu se radi pokazuje podatak da je Espen jedini klub sa četiri igrača sa sedam ili više pogodaka na svom kontu.

ŠVAJCARSKA 1 - 24. KOLO

Petak

20.30 (1,50) Jang Bojs (4,40) Cirih (6,25)

Subota

18.30 (2,45) Ksamaks (3,35) Tun (2,90)

20.30 (4,80) Sion (3,90) Sen Galen (1,70)

Nedelja

16.00 (3,80) Lucern (3,60) Bazel (1,95)

16.00 (1,80) Servet (3,60) Lugano (4,60)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Švajcarska 1SionSent Galen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara