Marijuš Šumudika (©Reuters)
Marijuš Šumudika (©Reuters)

Pritisak na trenera Kluža: Otkaz za Šumudiku ako ispadne od Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 12:28

Posle samo dva meseca na klupi…

Crvena zvezda ima svoje probleme posle ispadanja od Šerifa, ali ni u Klužu nije sve bajno uoči sutrašnjeg okršaja u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. Lokalni mediji tvrde da je trener Marijuš Šumudika, koji je na tu funkciju postavljen pre samo dva meseca, u opasnosti od otkaza u slučaju neuspeha u duelima sa srpskim šampionom.

Vlasnik Joan Varga je naime imao plan da ove sezone Kluž igra Ligu šampiona, a ta je mogućnost već propuštena nakon glatkog ispadanja od Jang Bojsa. Stoga je Šumudika na udaru, pa se bivši šef Dan Petresku već nudi upravi, mada sa malim šansama da dobije i treći mandat na mestu trenera.

Izabrane vesti

Kluž je inače, za razliku od FCSB-a u kojem se Điđi Bekali pita za sve, pa i za igrače koji će istrčati na teren, važio za klub u kojem svako radi svoj deo posla. Međutim, i Varga je poklekao tokom prošle sezone u kojoj je Edi Jordanesku vodio tim. Počeo je da se meša u posao trenera, na kraju ga smenio, a izgleda da će i Šumudiku.

Osim ako 50-godišnji strateg ne okaje grehe protiv Zvezde. Čak se spekuliše da bi Varga mogao da ga otera već posle prvog meča, ako Kluž izgubi sutra u Beogradu.

Zanimljivo, u prvenstvu Kluž je upisao pet pobeda u pet mečeva, mada mu je kalendar, odnosno laki protivnici, išao na ruku. Stoga je Šumudika posle ispadanja od Jang Bojsa navijačima obećao: ako ostane na klupi osvojiće titulu u Rumuniji, petu uzastopnu.



tagovi

Marijuš Šumudika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara