Marsel Zabicer (©Reuters)
Marsel Zabicer (©Reuters)

Problem za Austriju: Zabicer povredio koleno

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 14:41

Defanzivni vezista Mančester Junajteda po svoj prilici će da propusti meč sa Estonijom (ponedeljak, 20.45) u sklopu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, potvrdio je selektor Ralf Rangnik

Neprijatno je iznenadio selektor Austrije Ralf Rangnik navijače pred meč sa Estonijom (ponedeljak, 20.45) u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Marsel Zabicer nije odradio poslednji trening sa reprezentacijom, zato što je povredio koleno, a ta vest je verovatno više zabrinula navijače Mančester Junajteda, za koje 29-godišnji defanzivni vezista igra sjajno u poslednje vreme, nego fanove Austrije, koja je svakako favorit večeras.

Austrija je trijumfalno započela kvalifikacije za EURO, u 1. kolu je deklasirala Azerbejdžan sa 4:1, a Zabicer je na tom meču bio dvostruki strelac. Međutim, ispostavilo se da je tu utakmicu on odigrao sa bolovima u kolenu, koji su se na treninzima dodatno pogoršali.

Izabrane vesti

Pored Zabicera, iz konkurencije za duel sa Estonijom je otpao i štoper Fajenorda Gernot Trojner.

Na kraju dana, pitanje je koliku toleranciju bola imaju Marsel i Gernot. Naravno, voleo bih da Marsel igra, pogotovo posle te prve utakmice u Lincu. Ipak, pitanje je koliko se on oseća spremno. Ima više smisla da ga izostavim, kako bi imao više vremena da se oporavi. Svakako, imamo druge kandidate za njegovu poziciju“, kazao je Rangnik.

20.45: (1,13) Austrija (8,50) Estonija (20,0)

Zabicer je došao u Mančester Junajted ove zime iz Bajerna na šestomesečnu pozajmicu, što se pokazalo kao pun pogodak. Do sada je odigrao pet mečeva u Premijer ligi za Crvene đavole i dva u FA kupu, u kojem je postigao prvi gol u engleskom fudbalu, protiv Fulama baš pred odlazak na okupljanje reprezentacije.

Zabi igra u sjajnoj formi. Jednostavno, on je kvalitetan fudbaler. Mislim da mu je promena kluba prijala. Bukvalno je procvetao, što je mnogo dobro. Ima više samopouzdanja nego dok je igrao za Bajern“, smatra Rangnik.

Austrija je do sada igrala dva puta sa Estonijom, u kvalifikacijama za Mundijal 1998. godine u Francuskoj. Tada je u oba navrata rutinski trijumfovala, sa po 2:0 i 3:0.

Estonci nisu igrali u 1. kolu kvalifikacija za EURO, bili su slobodni. Umesto toga su odigrali prijateljsku utakmicu sa Mađarskom, poraženi su kao gosti sa 1:0.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

Ponedeljak

20.45: (1,13) Austrija (8,50) Estonija (20,0)

20.45: (1,20) Švedska (7,75) Azerbejdžan (16,0)

(Belgija je slobodna)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Marsel ZabicerFudbalska reprezentacija Australijereprezentacija Austrijereprezentacija Estonijekvalifikacije za Evropsko prvenstvokvalifikacije za EPMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara