Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Problemi u Nemačkoj: Dinamo Drezden dve nedelje u izolaciji, a Cvajta se nastavlja za sedam dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 21:49

Dva igrača imala su pozitivan test na COVID-19

Taman smo se poradovali nastavku sezone u nemačkoj Bundesligi i Cvajti, a moguće je da će već prvo kolo nastavka biti „okrnjeno“. Razlog je taj što su dva igrača Dinamo Drezdena testirana pozitivno na prisustvo virusa COVID-19, zbog čega će čitav tim morati u izolaciju tokom naredne dve sedmice. A podsetimo, ponovni početak sezone planiran je za 16. maj.

Nemačka je prva veća zemlja koja će „restartovati“ svoje šampionate u Evropi, ali je jasno da će taj put biti sve samo ne lak.

Izabrane vesti

„Ne možemo da treniramo, ni da igramo utakmice narednih 14 dana“, samo su kratko prokomentarisali situaciju ljudi iz Dinamo Drezdena.

Ranije tokom sedmice, Fudbalska federacija Nemačke objavila da će liga biti nastavljena samo pod striktnim zdravstvenim protokolima. Navijačima neće biti dopušten ulaz na stadione, a svi će morati da prođu testiranje na prisustvo virusa COVID-19. Na stadionima će moći da bude oko 300 ljudi, uključujući sve članove prisutnih klubova.

Bundesliga i Cvajta su suspendovane od 13. marta. Klubovi su se treninzima vratili još polovinom aprila, ali su oni organizovani samo u odvojenim grupama. Iz Dinamo Drezdena tvrde da su poštovali sve navedene protokole.

„U poslednjih nekoliko nedelja, uložili smo veliki napor da organizujemo osoblje i logistiku, kako bismo implementirali sva pravila. U kontaktu smo sa zdravstvenim organima, kao i sa Fudbalskom federacijom Nemačke kako bismo dogovorili dalje korake“, rekao je sportski direktor Dinama, Ralf Minge.

Prvi naredni meč, Dinamu je bio zakazan za 17. maj kada bi ukrstio koplja sa Hanoverom.


tagovi

COVID-19Dinamo DrezdenCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara