Marko Marin (©Star Sport)
Marko Marin (©Star Sport)

Problemi u Saudijskoj Arabiji, Marko Marin traži da mu se isplati 4.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 08:54

Nekadašnji reprezentativac Nemačke ne namerava da potpiše sporazumni raskid dok ne dobije ono što mu se duguje

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest o odluci Marka Marina da tuži Al Ahli iz Džede zbog nagomilanih dugovanja. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde odlučio je da se obrati organima FIFA kako bi pokušao da naplati ono što mu se u Džedi duguje, a prema poslednjim informacijama suma je izuzetno visoka.

Kako navode mediji na Arapskom poluostrvu, Marin je odbio predlog Al Ahlija da pronađu kompromisno rešenje, odnosno da se "nađu" na određenoj sumi novca koju bi mu klub uplatio posle čega bi potpisali sporazumni raskid ugovora. Umesto toga, nekadašnji reprezentativac Nemačke traži da mu se isplati kompletan dugo koji iznosi 20.000.000 saudijskih rijala, što je prevedeno u nama bližu valutu - 4.500.000 evra!

Izabrane vesti

Nedelja, 21.00: (2,90) Italija (3,00) Engleska (2,80)

Ne samo to – Marin navodno zahteva od kluba da mu se taj dug isplati odjednom. U Saudijskoj Arabiji pišu da Marin ne namerava da napusti klub dok se to ne dogodi, ali da je upravo zato i potražio ruku pravde kod nadležnih institucija kako bi naplatio veliki zaostatak u isplatama.

Piše se da su u klubu bili “šokirani“ Marinovim potraživanjima i načinom na koji on traži da mu novac bude isplaćen, iako se po visini novca koja mu se duguje stiže do zaključka da kreativcu rodom iz Gradiške dugo nije izmirivana plata...

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je u Al Ahli stigao u januaru 2020. za sumu od 2.250.000 evra. Tada je potpisao ugovor koji mu važi do juna sledeće godine. U klubu su želeli da zadrže Marina, iako je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u Al Raedu.

Pored Marina Al Ahli duguje novac još nekim igračima i klubovima za transfere, a mediji u Saudijskoj Arabiji čak navode da je zaključno s 30. aprilom ove godine minus u klubu bio 124.000.000 rijala iliti blizu 30.000.000 evra. Klub iz tog razloga ne može da registruje nove igrače, niti može da dobije sertifikat "finansijske kompetentnosti" kao dokaz da može da posluje u budućnosti bez problema.



tagovi

Marko MarinAl Ahli Džeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara