Trofej Lige šampiona (©Reuters)
Trofej Lige šampiona (©Reuters)

Procureli datumi završnice Lige šampiona i Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 20:28

Sve bi trebalo da bude gotovo do 23. avgusta, a pomerena su i domaćinstva za finala narednih godina

Samo nekoliko dana pošto je otkiveno da će se završnica Lige šampiona igrati u Lisabonu, a Lige Evrope u nekoliko nemačkih gradova, svetlost dana ugledali su datumi kada će se odigrati sve preostale utakmice.

Italijanski Skaj objavio je da će preostali mečevi osmine finale Lige šampiona biti odigrani u periodu od 7. do 9. avgusta, s tim što će oni biti odigrani u zemljama domaćina! Tada se očekuju preostali revanš mečevi gde će na teren istrčati fudbaleri Juventusa i Napolija. Stara dama će dočekati Lion koji iz prvog susreta nosi 1:0, dok će ekipa sa juga Italije gostovati Barseloni nakon 1:1 na stadionu San Paolo.

Izabrane vesti

Zatim od 12. avgusta kreće četvrtfinale koje će se igrati u Lisabonu na stadionu Luž i celo takmičenje biće završeno u narednih 11 dana. Četvrtfinale će se igrati od 12. do 15. avgusta, polufinala bi bila na programu 18. i 19. avgusta, a finale 23. avgusta.

Ugledna italijanska televizija tvrdi da će isti sistem biti primenjen i na Ligu Evrope, da bi se preostali revanš mečevi osmine finala igrali u zemljama domaćina, a onda se odigrao završni turnir u Nemačkoj. Situacija je jedino drugačija za Romu i Inter, pošto oni zbog pandemije nisu mogli da organizuju mečeve protiv Hetafea i Sevilje u svojim zemljama. Zato će oni u Nemačkoj odigrati te susrete.

Dalje, četvrtfinale Lige Evrope bilo bi organizovano između 10. i 21. avgusta u Duizburgu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu i Kelnu.

Takođe, navodno je odlučeno da će domaćini finala Lige šampiona biti pomereni za po jednu godinu unapred. Tako će Istanbul biti domaćin naredne godine, a ne sada kako je bilo planirano. Sankt Peterburg će organizaciju odložiti za 2022, Minhen za 2023, a Vembli za 2024. godinu. Superkup Evrope će se igrati 24. septembra u Budimpešti.

Tvrdnje italijanskog Skaja UEFA bi trebalo da potvrdi u sredu. Odnosno, tada će biti saopštene zvanične informacije o svim ovim detaljima. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Liga šampionaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara