Dženk Tosun (©Besiktas/Twitter)
Dženk Tosun (©Besiktas/Twitter)

Prodali ga za 22.500.000, vratili za 500.000: Tosun u Bešiktašu

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.02.21. | 11:17

Pozajmica do kraja sezone

U Bešiktašu ga je bilo nemoguće zaustaviti i izgledalo je da mu samo treba šansa u izazovnijoj sredini da pokaže koliko vredi. Avaj, ispostavilo se da ipak ima nešto i do kvaliteta i Dženk Tosun se posle neuspešne dve godine u Evertonu vratio u Bešiktaš.

Isprva na pozajmicu za koju će istanbulski Crni orlovi platiti svega 500.000 evra. Skromna svota ako imamo u vidu da ga je Evertonu prodao za 22.500.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, na Gudisonu nije uspeo da se izbori za svoje mesto pod suncem. Sve skupa je odigrao 58 utakmica za Karamele, postigao 11 golova, premalo za igrača sa takvim pedigreom i još bitnije takvom cenom.

Ove sezone Tosun jedva da je igrao – samo 164 minuta na terenu, počeo je samo meč protiv drugoligaša Roterama u FA kupu. I pogodio doduše. Ništa mu ipak nije pomoglo, od decembra je odigrao svega 12 minuta i bilo je jasno da za njega nema sreće u plavom delu Liverpula.

Sada povratak na mesto uspeha. U Bešiktašu je za četiri godine odigrao 142 meča i postigao 64 gola. Nisu to zaboravili na Bosforu, pa ga je pored Bešiktaša hteo i Fenerbahče, a pominjali su se i Selta i CSKA. Tosun je pak hteo samo u Bešiktaš.


tagovi

Dženk TosunZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara