Luka Modrić (twitter©realmadrid)
Luka Modrić (twitter©realmadrid)

Profesor ostaje u Madridu da bi deca imala od koga da uče

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 12:44

Luka Modrić i Real Madrid još godinu dana zajedno

Pre pet dana Toni Kros, a danas i Luka Modrić! Hrvatski vezista produžio je ugovor sa Real Madridom na još godinu dana, a Kraljevski klub je lepe vesti obelodanio Modrićevom fotografijom ispred školske table. Profesor ostaje na Santjago Bernabeuu da bi "deca" Džud Belingem, Oreljen Čuameni, pa i Eduardo Kamavinga (bez obzira što ga je većim delom prošle sezone Ančeloti koristio na levom beku) imala od koga da uče.

Čak i momak iz prve klupe sa leđa može da zaliči na Belingema. Slučajnost?

Izabrane vesti

A maestro Modrić ne samo da je jedan od najboljih vezista u istoriji Real Madrida, već je igrama, dostignućima i svime što je za dosadašnjih 11 godina dao klubu, zaslužio da se zove jednim od najvećih fudbalera koji su nosili dres Blankosa. Pet titula prvaka Evrope, isto toliko naslova šampiona sveta, tri titule u španskoj Primeri i Zlatna lopta 2018. godine. Ostanak u Valdebebasu znači da će Modrić koji trenutno ima 488 nastupa za Real početkom nove sezone postati deo kluba 500.

Odbio je Modrić nedavno 200.000.000 evra iz Saudijske Arabije kako bi ostao u klubu sa kojim je osvojio 23 trofeja, kako bi nastavio da piše istoriju sa Realom. Jer madridski velikan je uvek bio i uvek će biti pretendent na titule, kako domaće, tako i evropske.

Kako Modrić gazi 38. godinu, nazire se da mu je plan identičan kao i Toniju Krosu - penzija u najvećem klubu na svetu.

Zadranin je 2012. godine kao 27-godišnjak stigao na Bernabeu iz Totenhema za 35.000.000 evra. Deceniju i kusur kasnije kada se podvuče crta, s pravom se može reći da je to bio jedan od najboljih transfera Kraljevskog kluba. Jer plejmejkeri potput Modrića su sa godinama i iskustvom sve kvalitetniji i moćniji. Pokazuje to i Zlatna lopta koju je osvojio sa 33 godine.

I zato Real postepeno radi na smeni generacija u vezonom redu. Ostaće Kros i Modrić bar još godinu dana kao mentori ekstremno talentovanoj klinčadiji kojoj je bez obzira na neosporne kvalitete, još neophodna čvrsta ruka na ramenu, po koji savet i lekcije iz opuštenosti sa kojom ovaj dvojac godinama unazad igra najveće utakmice u Ligi šampiona.


tagovi

Luka ModrićReal MadridLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara