Rio Ferdinand i Nemanja Vidić (Reuters)
Rio Ferdinand i Nemanja Vidić (Reuters)

Profesor Venger biranim rečima o Nemanji Vidiću: On i Rio kao Mocart i Betoven

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.04.22. | 13:28

“Da danas igraju u štoperskom paru, Mančester Junajted bi bio najbolji na svetu”, kaže legendarni Francuz

Ono što je danas rivalstvo Liverpula i Mančester Sitija, nekada je bio rivalitet Mančester Junajteda i Arsenala. Na jednoj klupi Aleks Ferguson, na drugoj Arsen Venger. Bili su to epski dueli početkom veka.

Negde od sredine prošle decenije, rivalitet je izgubio na značaju jer je Mančester Junajted imao mnogo više uspeha i konstantno se borio za titulu, dok je Arsenal godinama završavao na trećem ili četvrtom mestu na tabeli.

Izabrane vesti

Taj skok Junajteda u odnosu na Arsenal se nekako poklopio sa dolaskom Nemanje Vidića u klub. On i Rio Ferdinand su formirali sada već legendarni štoperski tandem koji je bio temelj svih uspeha i pet šampionskih titula za sedam godina (2006 - 2013). Osvojili su Crveni đavoli u tom periodu Ligu šampiona, još dva puta igrali finale, a pokupili su i gomilu kup trofeja. Arsenal je u istom razdoblju osvojio samo jedan FA kup.

Arsen Venger se nedavno podsetio tih vremena i nahvalio dvojicu Junajtedovih štopera kao ključne ljude u uspesima kluba sa Old Traforda.

“Ne znam kako da dobro objasnim, ali ta saradnja Vidića i Ferdinanda na terenu je bila kao da imate Mocarta i Betovena. Mnogo puta smo bili rivali i uvek je bilo teško. Aleks Ferguson je bio srećan što je imao takve štopere. Da danas ima Vidića i Ferdinanda u odbrani, Mančester Junajted bi bio najjači klub na svetu”, rekao je Venger za Skaj Sport.


tagovi

Arsen VengerRio FerdinandNemanja Vidić

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara