Pjer Andre Žinjak i Florijan Tovan (©AFP)
Pjer Andre Žinjak i Florijan Tovan (©AFP)

Proigrala Tigresova francuska veza, Žinjak – Tovan su strah i trepet u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 23:15

Klausura: Tim iz San Nikolasa u seriji od pet pobeda, a noćas (02.00) na stadion Universitario stiže velikan iz Meksiko Sitija, Kruz Azul

Tigres gazi u Meksiku. Konačno je proigrala francuska veza, Pjer Andre ŽinjakFlorijan Tovan. Iskusni napadač je već sedam godina član tima iz San Nikolasa, dok je još jedan nekadašnji fudbaler Marselja proteklog leta iznenađujuće obukao dres ovog meksičkog kluba. U prvoj polusezoni malo je igrao, mučile su ga povrede, ali je krilni napadač sada zaigrao u tandemu sa zemljakom i počeo da seje strah u šampionatu Sombrerosa.

Tigres je vezao pet pobeda. Za vikend je Tovan postigao prvi gol u novom šampionatu, kada su Tigrovi dobili Huarez u gostima sa 3:2. Žinjak je u top formi, postigao je šest pogodaka na prethodnih pet mečeva i sada je prvi strelac u meksičkoj Klausuri, zajedno sa Nikolasom Ibanjezom iz Pačuke. Veteran nije bio na svom nivou poslednjih godina, pa je i Tigres ostao bez borbe za titulu. Šampionat Meksika je poznat po neizvesnosti, prvaci se smenjuju na svakih šest meseci.

Izabrane vesti

U San Nikolas noćas (02.00) stiže šampion prošlogodišnje Klausure, velikan iz Meksiko Sitija, Kruz Azul. Plava mašina je dobro krenula prvenstvo, bila je i lider, ali dva poraza u prethodna tri kola su uticala da Kruz Azul sklizne na četvrto mesto. Pre četiri dana bolja je bila Santos Laguna, koja je pobedila na Asteka stadionu tim peruanskog stručnjaka Huana Rejnosa Guzmana sa 2:1.

02.00: (2,00) Tigres (3,35) Kruz Azul (3,90)

Osim dvojice Francuza, za Tigres igra i Venecuelanac Jeferson Hulio Soteldo Martinez. Nekadašnja zvezda Santosa nije se snašla u MLS-u u dresu Toronta, pa je ove zime stigla u Tigres. U pobedi protiv Atletiko San Luis sa 2:1, omaleni organizator igre je imao dve asistencije i pokazao da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone. Zasad, dobija šansu s klupe, ali je pitanje dana kada će da postane dirigent Tigresa.

Kruz Azul nije poražen na gostovanjima ove sezone. Ima dva trijumfa i remi, dok je Tigres u seriji od dve pobede pred svojim navijačima, posle poraza od Pueble (0:2) na premijeri.

Na sedam od devet poslednjih utakmica ovih timova dolazio je tip 2-3 gola. Prošle sezone u Aperturi bilo je 1:1 u duelu Kruz Azula i Tigresa u Meksiko Sitiju. Tigres bi u slučaju trijumfa mogao da izbije na čelo tabele gde je trenutno Puebla, jedini tim bez poraza u Klausuri.

MEKSIKO 1, KLASURA – 8. KOLO

Sreda

Puebla Huarez 1:1 (0:0)

/Erera - Arse/

Toluka – Tihuana 1:2 (1:1)

/Rivera 39ag – Ruiz 17, Montesinos 85/

Klub Amerika – Keretaro 1:1 (1:0)

/Valdez 5 – Sepulveda 90+5/

Leon – Monterej 0:0

Mazatlan – Nekaksa 0:0

Četvrtak

02.00: (2,60) Atlas (3,00) Pačuka (2,95)

02.00: (2,00) Tigres (3,35) Kruz Azul (3,90)

04.00: (2,65) Atletiko San Luis (3,05) Gvadalahara (2,85)

04.00: (2,05) Santos Laguna (3,35) UNAM Pumas (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TigresKruz AzulMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara