©Reuters
©Reuters

Projektil sezone nije uništio Juventus: Bergamo slavio igračinu Malinovskog, žurku prekinuo Danilo

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.02.22. | 22:45

Stara dama ostala na četvrtom mestu zahvaljujući golu u trećem minutu nadoknade - 1:1

Rovovsku bitku kakva je sat vremena vođena na Atleti Azuriju morao je da prelomi neki potez sa klupe Đan Pjera Gasperinija ili Masimilijana Alegrija, a delovalo je da je ključni potez napravio trener Atalante kada je u 60. minutu uveo Ruslana Malinovskog. Fenomenalni ukrajinski vezista potpuno je promenio tempo utakmice, uneo nemir u redove Juventusa i sačekao pravi trenutak da zatrese mrežu gostiju. U tome je uspeo u 76. minutu, kada je sa 30 metara udaljenosti poslao projektil u mrežu nemoćnog Vojčeha Ščensnog. Ipak, gosti su bili uporni u završnici i to im se vratilo kod kornera u trećem minutu nadoknade. Paulo Dibala je odlično izveo prekid, a sjajan u skoku bio je Danilo. Atalanta je ostala bez dva boda koja bi joj donela četvrto mesto, ovako na mestu koje vodi u Ligu šampiona ostao je Juventus - 1:1 (0:0).

Vrlo dobar meč odigrao je i Dušan Vlahović, koji je bio najveća opasnost po gol domaćina, ali je fenomenalno veče imao Marko Sportijelo. Golman Atalante je u dva navrata u prvom poluvremenu zaustavljao udarce srpskog napadača. Prvo već u trećem minutu, kada je Vlahović gađao snažno pod prečku, ali je Sportijelo sjajno reagovao, a tako je bilo i u 17. minutu. Ipak, ovoga puta udarac nije bio toliko teško ukrotiv, ali je ponovo bio precizan. Odlični čuvar mreže je zablistao i u 56. minutu, kada je lopta ponovo išla pod samu prečku, ali po sredini gola, međutim, čuvar mreže Atalante je ponovo morao da izvuče maksimum iz svog potencijala.

Izabrane vesti

Vlahović se dosta trošio, bio je uporan i odlučan da ponovo sustigne Ćira Imobilea na čelu liste strelaca, ali je mreža Atalante sve do nadokade ostala netaknuta. Svemoćni Sportijelo ipak nije ništa mogao kod ključnog prekida, jer je udarac Danila bio neodbranjiv.

Juventus je imao problema da se nametne kao tim koji diktira tempo, ali je do isteka časa igre kada je ušao Malinovski, imao veći broj opasnih prilika. Najveći deo njih propustio je Vlahović, ali će se pamtiti i odličan pokušaj Dibale iz 14. minuta. Ipak, nije ni Atalanta mnogo zaostajala po tom pitanju. Luis Morijel je priliku na isteku pola časa da pogodi prazan gol. Pogrešio je tada Ščensni prilikom istrčavanja, pa je posle kontakta lopte i Teuna Kopmajnersa ona odbila pred noge kolumbijskog napadača, ali on nije reagovao u skladu sa svojim mogućnostima.

Upravo je Murijel, zajedno sa Zapakostom izašao na teren u 60. minutu, a pored Malinovskog na terenu se našao i Joakim Mele. Atalanta je tada zaigrala bez klasičnog špica, kojeg je glumio Žeremi Boga, ali je dobila igrače koji mogu da promene ritam i dešavanja na terenu. Kod gola sezone koji je usledio 16 minuta kasnije Remo Frojler je samo metar odmakao loptu Malinovskom, a onda je usledio projektil kakav verovatno nije viđen u ovoj sezoni.

Alegri je završnici meča u rasponu od samo sedam minuta napravio četiri izmene. Ono što je sa druge strane napravio Gasperini, on je to pokušao da uradi sa Kvadradom, Kenom, Arturom i Akeom. Delovalo je da ništa od toga neće doneti rezultat, mada i nije, pošto su starteri bili u prvom planu kod izjednačenja. Gasperini je potrefio sa prve dve iznmene, a onda je pre prekida umesto omalenog Boge uveo Marija Pašalića, kako bi upravo dobio na visini kod defanzivnih prekida. Ipak, hrvatski vezista nije najbolje procenio let te Dibaline lopte, ali zato jeste Danilo i tako postavio konačan rezultat meča.

Juventus torinski derbi koji je na programu narednog petka dočekuje sa dva boda više od petoplasirane Atalante. Ekipa iz Bergama je bila nadomak izlaska iz krize, ali će u nedelju gostovati ranjenoj Fjorentini sa nizom od četiri meča bez pobede u Seriji A.

SERIJA A – 25. KOLO

Subota

Lacio - Verona 3:0 (1:0)

/Imobile 23 penal, Zakanji 53, 63/

Napoli - Inter 1:1 (1:0)

/Insinje 7 penal - Džeko 47/

Torino - Venecija 1:2 (1:2)

/Brekalo 5 - Haps 38, Črnigoj 46/

Nedelja

Milan - Sampdorija 1:0 (1:0)

/Leao 8/

Empoli - Kaljari 1:1 (1:0)

/Pinamonti 38 - Pavoleti 84/

Đenova - Salernitana 1:1 (1:1)

/Destro 32 - Bonacoli 45+1/

Verona - Udineze 4:0 (2:0)

/Depaoli 2, Barak 31, Kaprari 66, Tameze 85/

Sasuolo - Roma 2:2 (0:1)

/Smoling 47, Traore 73 - Abraham 45+1, Kristante 90+4/

Atalanta - Juventus 1:1 (0:0)

/Malinovski 76 - Danilo 90+1/

Ponedeljak

20.45: (4,20) Specija (3,60) Fjorentina

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ruslan MalinovskiDaniloDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara