Mauntov penal protiv Liverpula (© Reuters)
Mauntov penal protiv Liverpula (© Reuters)

Proklet da je Vembli: Mejson Maunt šest puta izgubio finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 11:46

A Čelsi dao samo jedan gol na poslednjih pet utakmica na legendarnom stadionu

Popeo se Čelsi pre 12 meseci na najvišu tačku, osvojo Ligu šampiona savladavši Mančester Siti u Portu i otad je na nizbrdici. Em je u međuvremenu ostao bez vlasnika u liku Romana Abramovića, em u prvenstvu nije bio konkuretan Građanima i Liverpulu, iz elitnog kupa ga je izbacio Real, a dvaput su mu se Crveni isprečili na putu do pehara na domaćoj sceni.

Ta dva poraza od kluba sa Enfilda pretrpljena su na Vembiliju. Za Mejsona Maunta – prokletom. Kao da je neko bacio čini i omađijao engleskog reprezentativca kad istrči na travu čuvenog stadiona. U subotu veče se šesti put na njemu pojavio i opet je izgubio finale.

Izabrane vesti

Najpre sa Derbijem – gde je bio na pozajmici – od Aston Vile meču vrednom plasmana u Premijer ligu (2019). Zatim od Arsenala u finalu FA kupa (2020, Tobdžije slavile 2:1), potom u istom takmičenju samo od drugog protivnika (2021, Lester, 0:1), a onda se sve prenelo na reprezentativni nivo, pošto je sa selekcijom Engleske ostao bez trofeja evropskog prvaka posle meča sa Italijom prošlog leta (takođe penalima), a nastavilo u okršajima sa Crvenima (pred kraj februara u Liga kupu, a juče u FA kupu). Oba puta lošijom izvođenjem jedanaesteraca, s tim što je ovoga puta upravo Maunt bio tragičar, pošto je njegov udarac sa 11 metara odbranio Alison.

Snažan je to udarac na psihu momka koji ima 23 godine i pitanje je kako će se odraziti dalje na njegovu karijeru, jer postoje sportisti kojima su takvi promašaji beleg za ceo život.

A nije samo Mejson Maunt maler. Ne ide ni Čelsiju kao klubu kad se pojavi na Vembliju, pošto je na tom stadionu postigao samo jedan gol u poslednjih pet finala. Bio je to Kristijan Pulišić za vođstvo protiv Arsenala, pre nego što je Pjer Emeirk Obamejan dvostrukim hicima doneo gradskom rivalu trofej.


tagovi

Mejson MauntČelsiVembliFA kup

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara