Aleksandar Ćirković (©MN Press)
Aleksandar Ćirković (©MN Press)

Proleće u znaku Aleksandra Ćirkovića: Tri puta dva za najefikasnijeg igrača proleća

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 12:30

Krilni napadač TSC-a stigao do deset pogodaka u Mozzart Bet Superligi ove sezone

Grabi TSC ka novom izlasku u Evropu, igra odlično ovog proleća, a pored mnogo pojedinaca koji se ističu iz nedelje u nedelju sija ime Aleksandra Ćirkovića, koji igra najbolji fudbal u karijeri.

Mladi krilni napadač, na pozajmici u TSC-u iz ruskih Krila Sovjetov, na sedam mečeva u nastavku prvenstva pogađao je mreže protivnika šest puta, što ga čini najefikasnijim fudbalerom Mozzart Bet Superlige u „prolećnom“ delu takmičenja. Što je zanimljivo, Ćirković je u samo tri susreta bio strelac, ali uvek dvostruki.

Izabrane vesti

Protiv Spartaka u subotu (4:2) mu je malo nedostajalo da stigne do het-trika, isprečio se okvir gola i nedozvoljena pozicija u kojoj se našao pre nego što je lobovao Filipa Manojlovića. Prethodne žrtve bili su Železničar iz Pančeva i lučanska Mladost, pa je fudbaler rođen 2001. godine na poslednja dva meča čak četiri puta bio strelac.

„Uf, šteta za taj pogođen okvir gola, Vulić mi je dodao iz kornera i gađao sam ka golu. Hteli smo da im vratimo za poraz kod kuće iz jesenjeg dela. Jesmo tad igrali Evropu, što nije opravdanje. Juče smo hteli da se revanširamo za taj poraz i zasluženo smo slavili. Veruješ u sebe i u tim, u to što radiš svaki dan i onda te Bog nagradi za to sve. Najbitnije je da mi pobeđujemo, jer šta bi mi značilo da sam dao tri-četiri gola, a mi izgubili“, rekao je Aleksandar Ćirković priča za Mozzart Sport.

Još jednom je briljirala napadačka trojka Topolčana, koja iz utakmice u utakmice pokazuje da funkcioniše savršeno i što je najbitnije pogocima i asistencijama donosi bodove svom timu. U prethodna dva meča, Ćirković, Jovanović i Pantović su zajedno postigli sedam od osam pogodaka TSC-a i upisali dve asistencije.

„Tako se otvorilo, dobro se slažemo, igramo dobro, ima dosta prostora za nas gore, brzi smo, dobri na lopti i znamo to da iskoristimo. Slažemo se odlično, nas trojica smo isti, ali opet različiti, ceo tim je uigran i zna šta hoće“.

Opasno konkuriše Aleksandar Ćirković za titulu jednog od najboljih pojačanja ove sezone, posle usporenog starta i perioda adaptacije zablistao je u duelu sa Partizanom (4:0), gde je bombardovao gol crno-belih iz kornera, pa čak jednom i pogodio direktno mrežu Parnog valjka. U porazu od Olimpijakosa (2:5) je postigao prelep pogodak posle solo prodora i time stigao do svog evropskog prvenca. Proleće je donelo nešto novo, pa je na sedam utakmica mladi napadač postigao više golova nego u kompletnom prethodnom periodu.

„Znače mi za samopouzdanje, kad god napraviš nešto, gol ili asistenciju, čak nekad i dribling i dobar pas su značajni, posle lakše igraš i sve nekako ide lakšim putem“.

Nadaju se navijači kluba iz Bačke Topole da bi Aleksandar Ćirković mogao da ostane na severu Srbije i narednog leta, pošto mu u junu ističe pozajmica.

„Još je rano, videćemo, u fudbalu se to preko noći promeni. Moje ambicije su da ovu sezonu odigram najbolje što mogu pa ćemo onda videti. Ima još dosta posla do kraja ove sezone, videćemo gde ću ostati, ne razmišljam još toliko o tome“.

Iako je kompletnu omladinsku školu prošao u Austriji, u redovima Admire, Aleksandar Ćirković ima pravo nastupa samo za Srbiju, i ističe da sanja da jednog dana obuče dres Orlova, trenutno je na dva nastupa za mladu selekciju.

„Naravno da bih voleo, Srbin sam, voleo bih da obučem nacionalni dres. Svaki igrač želi da igra za svoj nacionalni tim, ali korak po korak“, kaže Ćirković.


tagovi

Aleksandar ĆirkovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara