Tomović (© Star sport)
Tomović (© Star sport)

Proleter odbio ponudu za najboljeg igrača: RFS davao 150.000 evra i procente

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 16:51

Stefan Tomović na listi želja TSC-a i Čukaričkog

Proleterova za zaborav, a sezona Stefana Tomovića za pamćenje. Jesu Novosađani ispali iz elitnog ranga, ali su afirmisali fudbalera koji je privukao pažnju, ne samo na srpskoj sceni. Osam golova u Superligi za ofanzivca iz „klase 2001“ predstavljaju zapažen učinak, koji su primetili i – stranci.

Pojedinima se toliko dopao da su na adresu kluba sa Slane bare poslali konkretnu ponudu. Javio se RFS iz Rige i Proleteru ponudio 150.000 evra na ime obeštećenje i još 20 procenata od naredne prodaje. Sve na bazi dobrih iskustava sa srpskim fudbalerima, jer se Darko Lemajić raspucao na Baltiku i obezbedio transfer u Gent, dok je novajlija iz Javora Andrej Ilić, takođe, krenuo efikasno. Zato je RFS poželeo da nastavi tradiciju fudbalera sa našeg podneblja, ali čelnici novog člana Prve lige su se zahvalili na pozivu.

Izabrane vesti

Razlog je taj što se šuška da Tomovića želi i nekoliko srpskih klubova. Pre svih TSC, koji ga je hteo još zimus, samo da je Mihajlo Banjac otišao u Crvenu zvezdu (a mogao je). Ovako će Topolčani pokušati opet, a sa polja infrastruktire i ulaganja u mlade igrače nude možda i najbolje uslove. Priča se da je Stefana na listu želja stavio i Čukarički, čija prednost je oličena u činjenici da će na leto predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Pominje se i Vojvodina, koja jeste veća od svih pomenutih, ali je u slobodnom padu, opet je promenila trenera, neće je biti na mapi UEFA...

Kako god, Stefan Tomović ima ugovor sa Proleterom do decembra 2023. Na Slanoj bari ga vide kao najboljeg igrača kluba, ali se čini da su male šanse da se Kruševljanin zadrži u Prvoj ligi. Tim pre što je stigao do poziva Gorana Stevanovića za mladu reprezentaciju i što iz Novog Sada stiže aber da Proleter pregovara i sa nemačkim drugoligašem, Jan Regensburgom.

Zato najrealnije deluje da Tomović unovči dobra izdanja. Jedina je dilema na kojoj adresi.


tagovi

RFSStefan TomovićProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara