Dušan Bajić i Dušan Đorđević (©Star sport, ©MN Press)
Dušan Bajić i Dušan Đorđević (©Star sport, ©MN Press)

Proleter posti dva meseca, Radnik grize i za Vuka

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 13:51

Na Karađorđu danas startuje 2. kolo plej-auta Superlige Srbije

Novosađani su najveće razočaranje sezone. Pogotovo posle zimskog prelaznog roka u kojem su se solidno pojačali, a na funkcije došli bivši reprezentativci Kuzmanović, Kačar, Brkić... A na terenu – devet mečeva bez pobede za dva meseca fudbala!

Gori pod nogama, gubitnička serija mora hitno da se prekine. Na drugoj strani je Radnik, koji za sada deluje bezbedno. Surduličani imaju odlične rezultate u gostima, a u martu su tukli Proleter usred Novog Sada sa 2:0. Ipak, veliki udarac za tim Dušana Đorđevića je teška povreda Vuka Mitoševića, „motora“ Plavih, koji je slomio fibulu i očekuje ga duža pauza.

Izabrane vesti

Radnik je u daleko boljoj formi od domaćina, osvojio je sedam bodova više od rivala, a ovog puta bi se zadovoljio i remijem.

16.00: (2,00) Proleter (3,25) Radnik (3,70)

Još pod utiskom iz prošlog kola, kada je senku na meč stavila teška povreda Mitoševića, Surduličani će upravo predstojeći duel da odigraju za svog saigrača.

"U Surdulici je specifično drugarstvo, igrači provode po ceo dan zajedno. Na prethodnoj utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca jedan od nas, Vuk Mitošević je doživeo tešku povredu. Ostali smo bez jednog od lidera, predvodnika, oslonca. I sada, dok se Vuk ne oporavi i ponovo ne osloni na nogu, moramo bez njega i za njega. Na prošloj utakmici nismo uspeli u potpunosti. Preveliki je šok bila njegova teška povreda za sve nas sa 'one' strane terena. Sa igračem više, ali sa 'deset manje' primili smo gol i odigrali nerešeno. Sada gostujemo Proleteru, timu sa sjajnim individualnim i timskim kvalitetom, koji je od gubitka bodova zbog propusta na utakmici sa Radničkim iz Niša upao u veliku krizu. Oprezni smo, koncentrisani i motivisani, jer sada moramo da grizemo i za Vuka", istakao je na konferenciji za medije pred ovaj meč šef stručnog štaba Radnika, Dušan Đorđević.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dušan Bajić svestan je da su Surduličani neugodan rival i da su u dobroj formi u nastavku šampionata.

"Radnik je čvrsta takmičarska ekipa, koja pozadi igra tvrdo i disciplinovano, i beleži dobre rezultate u nastavku prvenstva. Imaju dobru tranziciju i igrače koji mogu na individualni kvalitet da pobegnu i reše utakmicu. Tu pre svega mislim na Milovanovića, Stošića, Dimitrova, Babića. Za goste može biti veliki hendikep odsustvo Mitoševića, za koga je teško naći zamenu", poručio je strateg Proletera Bajić.

Međusobni skor Proletera i Radnika je izjednačen sa po četiri pobede, poraza i remija na 12 dvoboja. Ove sezone Nobosađani su se radovali na jugu sa 1:0, ali je Radnik uzvratio pobedom na Karađorđu 2:0.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SRBIJA 1, PLEJ-AUT - 2. KOLO

Sreda

16.00: (2,00) Proleter (3,25) Radnik (3,70)

Četvrtak

15.00: (1,97) Radnički Kragujevac (3,35) Kolubara (3,60)

17.00: (2,75) Novi Pazar (3,10) Mladost (2,55)

17.00: (2,25) Metalac (3,20) Spartak (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaProleter Novi SadRadnikRadnik SurdulicaDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara