(©Reuters)
(©Reuters)

Promašaj decenije, penali, preokreti i šokantnih 3:3 za nastavak Interove crne tradicije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.06.20. | 21:38

Lud meč na Meaci, Inter i definitivno ispao iz trke za skudeto

Nema za Inter težeg protivnika kada je domaćin od Sasuola! Ni kada imaju dobijen meč u rukama, Nerazuri ne umeju na svom stadion da savladaju Neroverde.

Otkako je Sasuolo ušao u Seriju, samo jednom je poražen na gostovanju Interu. I to kada je prvi put gostovao i kada je pregažen sa 7:0. Od tada tim iz Ređo Emilije redovno nosi bodove sa Interovog stadiona. U prethodne četiri sezone je tri puta pobedio, jedno igrao nerešeno, a večeras je i petim mečom zaredom nastavio seriju nepobedivosti na Interovom stadionu.

Izabrane vesti

Imao je Inter pobedu na tacni ali je promašaj Roberta Galjardinija kakav se ne pameti u italkjanskom fudbalu uveo meč u dramatičnu završnicu i konačnih 3:3.

Od početka se videlo da će ovo biti neprijatna noć za Inter. Ćićo Kaputo je šokirao domaće fudbalere posle sjajne asistencije Filipa Đuričića. Ne zna se šta je bilo lepše: Da li majstorski pas spoljnom srpskog ofnazivca ili šmekerska završnica italijanskog napadača. 

Inter je uz dosta sreće stigao do izjednačenje. Sasuolovo krilo Žeremi Boga je napravio neverovatno glup penal u 40. minutu kada je pokušao da očisti loptu iz šesnaesterca i nije video da mu se Škrinijar ubacio ispred pa je pokupio Slovaka umesto lopte. Romelu Lukaku je bio siguran sa 11 metara.

Na krilima izjednačenja, Inter je krenuo svim silama ka potpunom preokretu i napravio ga u nadoknadi prvog poluvremena. Raspoloženi levi bek Biragi je sjajno prošao, odigrao dupli pas sa Aleksisom Sančezom i onako bekovski zakucao loptu u bliži ugao pod prečku za 2:1.

Napadao je Inter i kada je krenulo drugo poluvreme. Pretili su opet Biragi, pa Galjardini, ali je sjajno branio Konsilji. Odbranio je Sasuolov golman i zicer Lukakua u 63. minutu. Ostao je Sasuolov golman tom prilikom na zemlji, lopta se odbila tačno na nogu Galjardiniju koji je sa pet metara imao prazan gol ispred sebe. Trebalo je samo da gurne loptu u mrežu, ali je pogodio prečku! Definitivno promašaj sezone, možda i decenije u italijanskom fudbalu. 

Mnogi će Galjardinija pamtiti po ovom promašaju, a zapamtiće mu i Antonio Konte jer je Inter tada mogao da reši pitanje pobednika. Umesto rutinskih 3:1, Sasuolo je dobio šansu da oživi i počeo da preti. Muldur je imao sjajan prodor, ali nije bilo egzekutora da ga isprati. Ali je zato kasnije Mulduru pomogao Ešli Jang koji ga je sapleo i skrivio penal koji je Domeniko Berardi pretvorio u 2:2 u 81. minutu. 

Ni tu nije bio kraj drame. Lukaku je pogodio ali mu je gol opravdano poništen zbog ofsajda. Ali zato u istu zamku nije upao Borha Valero par minuta kasnije. Kandreva je idealno iz slobodnjaka poslao loptu na drugu stativu gde je Valero bio usamljen i nije promašio zicer. 

Delovalo je da je Inter konačno rešio enigmu zvanu Sasuolo na Meaci, ali se prokletstvo ipak nastavilo. Neverovatno je kako je oštar centaršut Berardija po zemlji prošao celu odbranu Intera i peterac načičkan igračima i kako je lopta došla na drugu stativu gde ju je Manjani pospremio u mrežu kao Valero nekoliko minuta ranije na drugoj strani.

Ovoga puta više nije bilo vremena za Inter da se vrat. Posle ovog kiksa, Nerazuri i definitino ispadaju iz trke za Skudeto u kojoj ostaju Juve i Lacio. 

SERIJA A - 28. KOLO

Ponedeljak

Fjorentina - Breša 1:1 (1:1)

/Pecelja 29 - Donaruma 17 penal/

Leće - Milan 1:4 (0:1)

/Mankozu 54 penal - Kastilljeho 26, Bonavntura 55, Rebić 57, Leao 72/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:2)

/Ronaldo 23 penal, Dibala 36/

Utorak

Verona - Napoli 1:2 (1:1)

/Milik 38, Lozano 90/

SPAL - Kaljari 0:1 (0:0)

/Simeone 90+3/

Torino - Udineze 1:0 (1:0)

/Beloti 16/

Đenova - Parma 1:4 (0:2)

/Falke 59pen - Kornelijus 18, 33, 53, Kuluševski 87/

Sreda

Inter - Sasuolo 3:3 (2:1)

/Lukaku 41 penal, Biragi 45+1, Valero 86 - Kaputo 4, Berardi 81 penal, Manjani 89/

21.45: (2,35) Atalanta (3,45) Lacio (2,95)

21.45: (1,50) Roma (4,30) Sampdorija (6,50)



tagovi

Roberto GaljardiniRomelu LukakuDomeniko BerardiFrančesko KaputoBorha Valero

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara