Gregor Kobel (©Reuters)
Gregor Kobel (©Reuters)

Promena u reprezentaciji Švajcarske: Novi golman Dortmunda na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.06.21. | 18:45

Umesto povređenog Jonasa Omlina poziv dobio Gregor Kobel

Švajcarci su remijem sa Velsom otvorili Evropsko prvenstvo, a dan posle premijernog meča morali su da naprave i promenu u ekipi. Golman Jonas Omlin je doživeo povredu, pa je umesto njega pozvan Gregor Kobel.

Kako je i zvanično saopšteno, Omlin je doživeo povredu članka tokom zagrevanja za prvi meč na prvenstvu protiv Velšana. Povreda nije teže prirode, ali ga je otpisala za nastavak završnog turnira.

Izabrane vesti

Tako su selektor Vladimir Petković i njegovi saradnici morali hitro da reaguju, pa su poslali poziv na adresu novog čuvara mreže Borusije Dortmund Gregora Kobela. Bivši golman Štutgarta će se u ponedeljak priključiti reprezentaciji.

Ipak, teško i da će dobiti priliku na prvenstvu, kako je mesto među stativama rezervisano za sjajnog Jana Zomera. Omlin je poveden kao treća opcija posle Ivona Mvogoa iz PSV-a, pa će sada njegovo mesto zauzeti Kobel.

Ovaj 23-godišnji čuvar mreže je karijeru počeo u Hofenhajmu, da bi se 2019. godine preselio na pozajmicu u Štutgart, koji ga je minulog leta i otkupio. Krajem maja je ponovo promenio sredinu, potpisao je petogodišnju saradnju sa Borusijom Dortmund, koja je za njegove usluge izdvojila 15.000.000 evra.



tagovi

Euro2020reprezentacija ŠvajcarskeGregor Kobel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara