"Radojko Avramović FK Borac"
"Radojko Avramović FK Borac"

Promene u omladinskom pogonu Borca

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 13:54

Legendarni golman Borca, Radojko Avramović, od sada diriguje omladinskim pogonom kraj Morave

Radojko Avramović FK Borac

Čačanska fudbalska sredina oduvek je prednjačila, ali i bila i izuzetno poštovana zbog rada s mlađim kategorijama. Borac je za mnoge bio lansirna rampa, što dobro pamte tribine, i tereni kraj Morave. Direktor kluba, Ivan Stevanović zato tvrdi da su promene u omladinskoj školi neophodan korak na putu Borca koga žestoko obavezuje tradicija od pozamašnih 90 godina postojanja.
„Jasno je svima da nijedan ozbiljan klub ne može bez jake omladinske škole. Realno sagledavajući situaciju ne možemo biti zadovoljni ovim segmentom Borca, pa smo bili prinuđeni da povučemo nove korake. Veoma mi je drago što pored mene vidite legendarnog golmana Borca Radojka Avramovića, čoveka koji ima jednu od najznačajnijih igračkih i trenerskih karijera“, priča Ivan Stevanović o Radojku Avramoviću koji je branio za Borac od 1969. do 1974. godine, a potom zaigrao za Rijeku, Nots Kaunti, Koventri Siti i OFK Beograd.

Izabrane vesti

Ko Avramovića ne pamti po paradama, ili je bar previše mlad za takva sećanja, dobro je da kažemo da je on u bogatoj trenerskoj karijeri uglavnom obavljao ulogu selektora predvodeći najbolje fudbalere Omana, Kuvajta, i Singapura. Ivan Stevanović zato misli da će njegovi saveti svima dobro doći, a posebno novom koordinatoru omladinske škole, Željku Kovačeviću.
„Borac sam uvek doživljavao kao svoju kuću i uvek svraćao u klub. Prihvatio sam poziv direktora Stevanovića jer se slažem da je omladinska škola veoma bitan segment svakog kluba. Moj zadatak će biti da savetima pomognem mladima, a pozvao bih i ostale bivše igrače kluba da se uključe u rad i pomognu Borcu. Borac ima uslove da bude fudbalski stožer u ovom delu Srbije i moramo maksimalno posvetiti pažnju mladima, jer ovaj kraj jednostavno vrvi od talentovanih dečaka“, rekao je Avramović, i reč prepustio nekadašnjem igraču Borca, Željku Kovačeviću koji će u narednom periodu obavljati posao koordinatora omladinske škole.
„Čast je stajati uz stručnjaka kakav je Radojko Avramović. Zahvaljujem se direktoru Stevanoviću na ukazanom poverenju. Moj zadatak će biti da koordiniram radom svih selekcija i verujem da ćemo napraviti pomak. Jedan od prvih zadataka će mi biti sastanak sa predstavnicima ostalih klubova i škola fudbala, jer želimo zdravu saradnju sa svima od koje ćemo svi imati koristi. Moramo biti strpljivi i nadam se da rezultat neće izostati“, zaključuje Željko Kovačević.

Piše: Miloš Milić

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Radojko AvramovićOmladinska škola BorcaIvan StevanovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara