(AFP)
(AFP)

Propast Selte sa Benitesom, deluje da je vreme za kraj

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 23:04

Tim iz Viga 11 kola ne zna za pobedu, na Balaidosu odoleo i Kadis

Ako ga sad ne smene, neće nikad. Rafael Benites je uspeo da upropasti Seltu. Doveden je u godini kad poznati klub slavi vek postojanja, a spustio ga je nisko, u opasnu zonu, u društvo najlošijih ekipa, poput Almerije i Granade, uz napomenu da ni skromnom Kadisu nije uspeo da uzme meru u poslednjem susretu 15. kola Primere – 1:1.

Kiks dobija na značaju ako se ima u vidu da je tim iz Galicije bio domaćin, kao i da je sat vremena ima brojčanu prednost, posle isljučenja Viktora Ćusta. Ništa od toga nije vredelo svetloplavima iz Viga koji ostaju na samo jednoj pobedi u prvenstvu. Onoj na gostovanju fenjerašu, Almeriji.

Izabrane vesti

Posle toga je usledio niz od 11 mečeva u borbi za bodove koje Selta nije dobila. Bilo je tu razočaravajućih ishoda, kad je vodila 2:0 u Barseloni, a izgubila od prvaka Španije, primala je golove u nadoknadi vremena na gostivanjima Đironi i Bilbau, možda bi joj bodovni saldo bio bogatiji, ali je ovako spojila 11 utakmica bez slavlja prvi put od februara 2007, a te sezone je ispala iz La lige. Čini se da bi mogla opet, jer to kako igra ni na šta ne liči.

Naročito se to odnosi na učinak posle crvenog kartona Ćustu. Selta je imala posed, boravila ispred ili u kaznenom prostoru rivala, ali osim Jergena Strand Larsena nije našla način da poentira. Između ostalog  zbog opredeljenja Rafe Benitesa da insistira na centaršutevima, a njegovi ofanzivci skoro da nisu dobili nijedan vazdušni duel sa odbranom gostiju sa „De Karanse“.


Čak i kad bi došli u poziciju da pucaju, kao poslednja brana domaćim igračima isprečio se David Hil. Rezervni golman Kadisa, koji je počeo da brani usled povrede Argentinca Ledesme, predstavljao je ključni faktor stabilnosti, meč okončao sa šest odbrana, od kojih je jedna bila i Mihajlu Ristiću (Srbin dobio šansu u završnici), koji je bio jedan od poslednjih Benitesovih aduta.

Posle samo devet bodova u prvih 11 utakmica, čini se da su Rafini dani odbrojani.

PRIMERA – 15. KOLO

Petak

Las Palmas – Hetafe 2:0 (1:0)

/Arauho 43, Erera 90+2/

Subota

Đirona - Valensija 2:1 (0:0)

/Stuani 83, 88 - Duro 57/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 4:0 (1:0)

/Guruzeta 23, Espino 47ag, I. Vilijams 64, N. Vilijams 68/

Real Madrid - Granada 2:0 (1:0)

/Dijaz 26, Rodrigo 57/

Osasuna - Sosijedad 1:1 (1:1)

/Gomez 2 - Sadik 41/

Nedelja

Majorka - Alaves 0:0

Almerija - Betis 0:0

Sevilja - Viljareal 1:1 (0:0)

/Salas 75 - Morales 77/

Barselona - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Žoao Feliks 28/

Ponedeljak

Selta - Kadis 1:1 (0:1)

/Larsen 57 - Ramos 16/



tagovi

SeltaJergen Strand LarsenPrimeraKadizRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara