Siniša Mihajlović (Reuters)
Siniša Mihajlović (Reuters)

Proradio jedan od Mihinih mladih lavova, Veroni se crno piše ove sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 22:47

Bolonja u finišu do pobede

Bolonja je uz Udineze najprijatnije iznenađenje na početku sezone u Seriji A. Mihajlovićev tim je večeras zabeležio i drugu pobedu pošto je savladao Veronu na svom terenu sa 1:0 i deli četvrto mesto na tabeli.

Pobeda nas Salerntianom na startu, pa bod u Bergamu i večeras opet tri boda protiv Verone su učinak kojim i večito nezadovoljni Siniša Mihajlović mora biti zadovoljan. Pogotovo što mu klub letos nije izašao u susret što se tiče prelaznog roka.

Izabrane vesti

Otkako je Mihajlović preuzeo Bolonju nosioci igre su neki iskusniji fudbaleri poput Sorijana, De Silvestrija, Skorupskog, Medela... Ali je u međuvremenu stasala i plejada mladih lavova koji su sve bolji poput Orsolinija, Domingeza, Beroua, Hikija, Svanberga... Upravo je ovaj poslednji večeras doneo pobedu Bolonji kada je delovalo da će se Verona odbraniti i odneti bod.

U 78. minutu je pogodio lukavim udarcem po zemlji sa ivice šesanesterca pošto se prethodno Aranutović zapetljao u obećavajućoj kontri.

Bolonji je to bila nagrada za bolju igru i veći broj šansi do tada. Golman Montipo je u nekoliko navrata bio sjajan na golu Verone, a domaći kapiten Sorijano je u prvom poluvremenu pogodio stativu. Imala je i Verona neke šanse ali slabije nego domaćin.

Verona je prethodne dve sezone bila jedno od prijatnijih iznenađenja Serije A, daleko od borbe za opstanak i lansirala je neke sjajne mlade igrače. Ali poslovna politika velikog broja pozajmica i prodavanja najboljih igrača uz odlazak trenera Ivana Jurića bi mogli ove sezone da skupo koštaju Veronu. Ne može se svake sezone promeniti pola tima i očekivati da mlade nade uvek nadoknade odlaske najboljih. Verona posle tri kola nema ni bod, trener Di Frančesko ne uspeva da napravi ofanzivan tim po svojoj filozofiji od ekipe koja je dve godine bila naviknuta na sjajno organizovanu defanzivu. Mogla bi ovo biti baš teška sezona na Bentegodiju...

A što se Bolonje tiče, ovo je učinak kakav se samo poželeti mogao. Sledeći ispit je Inter u gostima.

SERIJA A - 3. KOLO

Subota

Empoli - Venecija 1:2 (0:1)

/Bajrami 89 - Anri 13, Okereke 68/

Napoli – Juventus 2:1 (0:1)

/Politano 57, Kulibali 85 – Morata 10/

Atalanta - Fjorentina 1:2 (0:1)

/Zapata 65 - Vlahović 33, 49/

Nedelja

Sampdorija - Inter 2:2 (1:2)

/Jošida 33, Auđelo 47 - Dimarko 18, Martinez 44/

Kaljari - Đenova 2:3 (1:0)

/Žoao Pedro 16 penal, Čepiteli 56 - Destro 59, Fares 69, 78/

Specija - Udineze 0:1 (0:0)

/Samardžić 89/

Torino - Salernitana 4:0 (1:0)

/Sanabrija 45, Bremer 65, Pobega 87, Lukić 90+1/

Milan - Lacio 2:0 (1:0)

/Leao 45, Ibrahimović 67/

Roma - Sasuolo 2:1 (1:0)

/Kristante 37, El Šaravi 90+1 - Đuričić 57/

Ponedelja

Bolonja - Verona 1:0 (0:0)

/Svanberg 78/




tagovi

Matijas Svanberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara