Robert Prosinečki (Reuters)
Robert Prosinečki (Reuters)

Prosinečki se vratio trenerskom poslu nakon godinu i po dana i preuzeo Olimpiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 16:07

Popularni Žuti se vratio u klub za koji je igrao pre dve decenije

Vodio je Robert Prosinečki u karijeri Crvenu zvezdu, turske klubove Kajzeri i Denizli, bio selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, a posle gotovo godinu i po dana pauze, vratio se trenerskom poslu. Popularni Žuti preuzeo je ljubljansku Olimpiju, klub u čijem je dresu igrao fudbal u sezoni 2002/2003.

Oduševljeni su u redovima Zmajeva povratkom Robija u Ljubljanu i nisu krili zadovoljstvo što jedno tako veliko fudbalsko ime i jedan od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije dolazi na poziciju kormilara uz ugovor do kraja sezone 2023/24. godine. Prethodno je na tom mestu bio Dino Skender, koji je platio ceh seriji loših rezultata zbog kojeg je Olimpija trenutno sedam bodova daleko od željene prve pozicije. Zapravo, na poslednjih šest mečeva Olimpija je samo jednom slavila i osvojila šest od mogućih 18 bodova.

Izabrane vesti

Prosinečki je poslednji angažman imao u Denizliju, ali on nije bio dugog daha. Trajao je od avgusta 2020. do pred kraj novembra iste godine - na klupi turskog tima potrajao je svega devet mečeva jer su njegovi izabranici na šest mečeva pretrpeli poraze uz dva remija i jedan trijumf.

Već sutra, Prosinečki će voditi prvi trening, a debi na klupi slovenačkog prvoligaša očekuje ga nakon reprezentativne pauze i zakazan je za 3. april kada Radomlje gostuje u Stožicama.



tagovi

Robert ProcinečkiOlimpija Ljubljana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara