FOTO: AFP
FOTO: AFP

Protivnik iz najcrnjih košmara: Gent ponovo opstruirao Unionova šampionska stremljenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 15:31

Prekinut niz Sen Žiloaza od osam uzastopnih pobeda u Župiler ligi, na Konstant Van Den Štoku trljaju ruke

Jedna od najlepših priča evropskog fudbala u poslednjih par sezona ispisuje se u predgrađu Brisela. Svakom narednom fudbaleri Sen Žiloaza sve su bliži povratku na staze stare slave, perioda od pre Drugog svetskog rata kada je važio za defakto najveći klub u Belgiji. Posustao je tim Aleksandera Blesina ove nedelje, pošto je odigrao samo 1:1 na gostovanju trećeplasiranom Gentu i tako ukazao priliku Anderlehtu da potencijalnom pobedom ove večeri protiv Molenbeka priđe na četiri boda zaostatka žuto-plavima.

Nije ovo prvi put da Gent usporava današnjeg protivnika na šampionskom putu, pošto mu je u samom finišu prethodne sezone oduzeo bodove u remiju (1:1,) u vreme kada se Sen Žiloaz rvao za titulu sa Antverpenom i Genkom, na kraju ostao bez nje u ludoj završnici poslednjeg kola.

Izabrane vesti

Koliko god da je prethodni deo sezone u domaćem prvenstvu odigrao odlično, mora se priznati da Sen Žiloaz sada nije zaslužio trijumf, pošto je Gent prema svim parametrima bio ravnopravan rival lideru. Bizoni su poveli u nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Žulijena De Sara iz jedanaesterca, a bod gostima doneo je švajcarski fudbaler španskog porekla Kameron Puertas u 55. minutu pravom bombom sa oko 15 metara.

Jeste ovo svojevrni kiks za Sen Žiloaz, ali je dozvoljen u situaciji kada je tim prethodno trijumfovao u svakom duelu u Župiler liga dva meseca unazada, a u četvrtak ga očekuje duel petog kola grupne faze Lige Evrope protiv Tuluza, kada će pobeda biti imperativ za održanje ambicija o ulasku u nokaut-fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Potencijalni poraz ozbiljno bi čak ugrozio i treću poziciju koja znači preseljenje u Ligu konferencije.

Remi Uniona maksimalno je iskoristio prvi pratilac Anderleht i pobedom nad Molenbekom (2:1) primakao mu se na četiri boda zaostatka. Pobedom, do koje je stigao na znatno teži način nego što se očekivalo - preokretom.

Gosti su poveli u 16. minutu pogotkom Mersijea i uspešno odolevali sve do ulaska u završnih četvrt časa igre. I pitanje je da li bi ekipa iz Brisela slomila otpor rivala da Gej u 73. minutu nije skrivio penal i ukazao šansu Drejeru da sa bele tačke izjednači rezultat, što je ovaj i učinio. Situacija se za Molenbek dodatno zakomplikovala u samom finišu utakmice kada je Kamara isključen sa terena, a samo tri minuta kasnije, u nadoknadi, rezervista Vazkez je tek drugim golom u dresu Anderlehta režirao preokret.  

Posle samo jednog osvojenog boda iz dva derbija (Serkl Briž 0:0, Union 1:2), Klub Briž se vratio pobedničkim navikama. Ekipa Ronija Dejle je u 15. kolu minimalnim rezultatom savladala Leven u gostima. Sva tri boda ekipi iz Briža doneo je Feran Đutgla u smiraj prvog poluvremena u nadoknadi prvog poluvremena.

BELGIJA 1 – 15. KOLO

Petak

Sint Trojden - Antverpen 1:1 (1:0)

/Steukers 42 - Ejuke 82/

Subota

Serkl Briž - Epen 2:0 (0:0)

/Minda 46, Olaigbe 90/

Šarlroa - Vesterlo 3:2 (0:1)

/Hejmans 59, Dabag 66, Sila 90+4 - Madsen 24, Jov 90/

Standard - Genk 1:0 (0:0)

/Kavabe 66/

Nedelja

Gent - Union Sen Žiloaz 1:1 (1:0)

/De Sar 45+3 - Puertas 55/

Leven - Klub Briž 0:1 (0:1)

/Đutgla 45+2/

Anderleht - Molenbek 2:1 (0:1)

/Drejer 74pen, Vazkez 90+1 - Mersije 16/

Kortrajk - Mehelen (u toku)



tagovi

Union Sen ŽiloazGentŽupiler Pro ligaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara