Prozivali ih Zvezda, Partizan, Inđija, Lalatović... Bojan Nikolić i Petar Piper skinuti sa liste

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 09:33

Skinut i Igor Stojilković iz Prve grupe

Izvršni odbor FS Srbije skratio je listu elitne grupe arbitara za dva imena, Bojana Nikolića i Petra Pipera. Ova odluka je zvanično doneta krajem februara, mada i pre toga njih dvojica nisu delila pravdu u prolećnom delu prvenstva Superlige, prenosi Sportski žurnal.

U istom košu našao se i Igor Stojilković iz Prve grupe. Istovremeno, Piper je ubačen na listu posmatrača Prve lige Srbije.

Izabrane vesti

Bojan Nikolić ima dugu istoriju kontroverznih odluka na terenima Superlige. Široj javnosti postao je poznat u prvom delu prethodne sezone, kada su fudbaleri Inđije, nezadovoljni Nikolićevom arbitražom, napustili teren u finišu meča sa Javorom.

Nikolić je na tom meču pokazao dva crvena kartona igračima Inđije, da bi u 90. minutu dosudio penal za Napredak. I pre toga javnost je diskutovala o odlukama Bojana Nikolića.

Oktobra 2019. godine napravio je nekoliko grešaka na meču između Napretka i Crvene zvezde. Prvo je propustio priliku da dosudi jedanesterac i pokaže direktan karton domaćem igraču zbog udaranja Bena. Kasnije je pokazao na belu tačku posle starta nad Benom, ali se pokazalo da kontakta nije bilo. Takođe, trebalo je da poništi pobedonosni pogodak Marka Marina, pošto se Aleksa Vukanović kretao u živom zidu.

U novembru 2017. godine skandaloznim odlukama obeležio je duel između Javora i Partizana. Poništio je čist pogodak Leandra Tavambe, a u finišu meča, nije dosudio jedanaesterac za Javor posle starta Nemanje Miletića nad Terzićem. Pominjao ga je i Nenad Lalatović, kao čoveka koji usporava igru.

Arbitar iz Čačka Predrag Piper je već jednom bio sankcionisan skidanjem sa liste arbitra Superlige. I on je imao nekoliko kontroverznih odluka. Prošle jeseni je sudio devet utakmica. Dosudio je četiri penala i dva crvena kartona. Nije se proslavio u Šapcu kada je gostovala Crvena zvezda. Tada je oštetio oba tima.

 * Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

sudijska komisijaPetar PiperBojan Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara