Slavlje Španaca
Slavlje Španaca

Pruži ruku i čestitaj boljem: Španci očitali lekciju omladincima, Srbija svejedno u elitnoj fazi kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 15:58

Furija je ipak sasvim druga dimenzija

Poleteli smo posle 8:0 protiv Litvanije. A ko visoko leti – dobro tresne. Omladinska reprezentacija Srbije jednostavno je naletela na jačeg od sebe. U Staroj Pazovi težak poraz od Španije, koja je rezultatom 4:0 jasno pokazala da je kvalitetnija od ove naše generacije.

Atletikova velika nada na pozajmici u Deportivu Viktor Moljeho atraktivnim polumakazicama već u sedmom minutu utakmice doneo je gostima vođstvo od 1:0, pa u 21. Tenas Urenja duplira prednost, a u nastavku pogađaju i Serhi Rosanas i na kraju Alavesov Sajnc Eguskiza nakon što je “biciklicama“ prodao foru Ivanu Ćorkoviću za komfornu pobedu Furije.

Izabrane vesti

Srbija je meč završila bez šuta u okvir protivničkog gola. Posle takvog poraza nema smisla tražiti opravdanja i alibije, možeš samo da pružiš ruku i čestitaš boljem od sebe. Mnogo boljem.

Srećom po Orliće, ta pobeda od 8:0 protiv Litvanije bila nam je sasvim dovoljna da prođemo u elitnu fazu kvalifikacija kao drugoplasirana ekipa iz grupe. Litvanci su nam naime učinili uslugu i Rumune – sa kojima smo igrali nerešeno – zadržali na samo jednom golu, a pobeda od 1:0 nije im bila dovoljna da prođu dalje, iako su protiv Španije naši istočni susedi izgubili samo sa 0:1. Verovatno su Rumuni posle naših 8:0 bili i svesni da će teško do drugog mesta, pa su nemotivisano ušli u meč sa Litvancima. Nama su moral “ubili“ Španci. Ništa strašno, ako se izvuku lekcije do početka elitne runde kvalifikcija, jer tamo nas očekuje mnogo teži posao i mnogo jači protivnici od Litvanije.

Žreb za elitnu fazu održaće se 3. decembra u Nionu, a utakmice će se igrati u martu.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara