Prva liga Srbije: Iz Kragujevca puca pogled ka eliti

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 14:23

Kolubara i Žarkovo igraju derbi 32. kola

Prva liga Srbije ulazi u samo završnicu, a nijedna od dve karte za Superligu još nije podeljena. Radnički iz Kragujevca nadomak je povratka u društvo najboljih, a sa dve pobede u poslednje tri runde bi završio posao i ne bi morao da se osvrće iza sebe.

Atraktivno, dopadljivo i efikasno. Igrao je Radnički tokom cele sezone najlepši fudbal u drugom rangu srpskog fudbala i ogromno iznenađenje bilo bi da se Kragujevčani ne domognu Superlige. Iz srca Šumadije sve jasnije se vidi Superliga, a Radnički bi na „Čika Dači“ mogao da ispuni cilj. U sklopu 32. kola Prve lige Srbije, Radnički dočekuje Trajal, kojeg samo još teorija održava u drugoj ligi.

Izabrane vesti

17.00: (1.27) Radnički KG (4.80) Trajal (12.0)

Crveni su kovači svoje sudbine. Prvu meč loptu Kragujevčani su propustili u prošlom kolu na gostovanju Kolubari. Ključna je utakmica sa Trajalom za Radnički, pobeda bi skinula ogroman teret sa pleća. Lakše bi se disalo na „Čika Dači“. Trajal bi se porazom i zvanično oprostio od Prve lige Srbije, ali Kragujevčanima neće biti lako da savladaju Kruševljane.

Ne leži Trajal ekipi Radničkog. Na poslednja tri međusobna susreta pao je samo jedan gol, a Trajalova pozicija na tabeli neće zavarati igrače i stručni štab Radničkog.

„Predstojeća utakmica sa Trajalom je od velike važnosti, kako za nas, tako i za našeg protivnika. Nama su tri boda neophodna kako bismo obezbedili plasman u Superligu, a Trajalu da bi sačuvao kakve-takve šanse za opstanak. Iako to njihovi trenutni rezultati ne pokazuju, radi se o jednoj dobroj i iskusnoj ekipi, koja se ne sme potceniti, bez obzira na položaj na tabeli. Na nama je da pružimo svoj maksimum na terenu kako bismo došli do važne pobede, koja bi nam donela neophodan mir uoči poslednja dva kola“, konstatuje Miloš Vidović.

Kolubara, Kabel i IMT će voditi borbu za još jednu kartu za superligaški voz, a u 32. kolu na najvećem ispitu će biti Kolubara, koja ukršta koplja sa Žarkovom. Trijumf nad Radničkim sačuvao je Kolubari drugu poziciju, a Kabel i IMT će znati da iskoriste i najmanji kiks, naročito IMT, koji je u seriji od šest pobeda. Pred Kolubarom je najveći ispit do kraja, položi li ga uspešno, Superliga će timu iz Lazarevca biti nadohvat ruke.

PRVA LIGA SRBIJE - 32. KOLO

Nedelja

17.00: (1.85) Borac (3.35) Loznica (4.10)

17.00: (1.40) Kabel (4.00) Budućnost (8.50)

17.00: (1.27) Radnički KG (4.80) Trajal (12.0)

17.00: (8.00) Žarkovo (4.30) Kolubara (1.38)

17.00: Dinamo Vranje - Zemun

17.00: Radnički Pirot - Jagodina

17.00: Sremska Mitrovica - Sloga Kraljevo

Ponedeljak

17.00: Grafičar - Dubočica

17.00: IMT - Železničar Pančevo

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara