Prva liga Srbije: Kragujevčani u Lazarevcu overavaju Superligu

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.05.21. | 12:42

Radnički i Kolubara igraju derbi 31. kola, Kabel i IMT sa nestrpljenjem očekuju ishod

Uzbuđenje na vrhuncu. Prva liga Srbije ulazi u samu završnicu, a jedan od derbija sezone na programu je u sredu od 19 časova. Tada će u Lazarevcu Kolubara da dočeka Radnički iz Kragujevca.

Reč je o okršaju vodeća dva tima u šampionatu. Radnički je lider, sa pet bodova više od Kolubare, šest od trećeplasiranog Kabela, a osam od IMT-a. Kako samo dva mesta vode u Superligu, jasno je da bi Crveni đavoli eventualnom pobedom na teškom gostovanju praktično završili ogroman posao i znatno mirnije bi ušli u preostala tri kola u sezoni.

Izabrane vesti

19.00: (1,55) Kolubara (3,50) Radički Kragujevac (6,75)

Međutim, neće se Kolubara tek tako predati. Lazarevčani su nanišanili elitu, a podigli su formu baš kada je to i najpotrebnije. Pobedili su na tri od poslednje četiri utakmice, a savršen utisak pokvario je samo IMT, koji je sredinom aprila trijumfovao sa 1:0.

Kolubara nikada nije igrala u najvišem rangu, najveći uspeh je ostvarila u sezoni 2009/10, kada je bila treća. Sada međutim na klupi ima iskusnog trenera, dokazanog u srpskom fudbalu, Zorana Milinkovića. Bivši stručnjak Spartaka, Vojvodine, OFK Beograda, Voždovca, Partizana i Rada je u Lazarevcu od novembra prošle godine, a na 13 mečeva je ostvario osam pobeda, dva remija i tri poraza, uz gol-razliku 16:10.

Radnički je nedavno smenio trenera, iako je bio i tada prvi na tabeli. Zbog serije loših rezultata otkaz je dobio Aleksandar Linta, a na njegovo mesto na klupi je seo Dejan Joksimović. Šok terapija je uspela, na poslednja tri meča su Kragujevčani osvojili sedam bodova. Elita je veoma blizu…

Kada se lopta bude zakotrljala u Lazarevcu, već će da budu odigrani mečevi preostala dva konkurenta za plasman u Superligu. Kabel od 17 časova gostuje Trajalu u Kruševcu, dok će IMT u isto vreme da gostuje Jagodini. Šumadinci su već prežaljeni, izvesno je da će zajedno sa Slogom iz Kraljeva i Zemunom u niži rang, a videćemo kojih još pet timova će da im se pridruži.

Trajal je jedan od tih koji su trenutno u zoni ispadanja, zauzimaju 14. poziciju i četiri poena su udaljeni od Radničkog iz Sremske Mitrovice, koji je trenutno na bezbednom.

17.00: (2,55) Trajal (2,65) Kabel (3,20)

Kabel će u Kruševcu da traži prekid serije loših rezultata, pošto ne zna za pobedu na poslednja dva meča i u prethodna četiri kola je osvojio svega pet bodova. To je i uzrokovalo da ga minulog vikenda Kolubara pretekne na toj drugoj poziciji. Novosađani nisu uspeli da trijumfuju ove sezone protiv Trajala, bilo je u novembru prošle godine samo 1:1.

Novom kiksu Kabela nada se i IMT, koji je u vrhunskoj formi. Tim sa Novog Beograda je vezao pet uzastopnih pobeda, u prošlom kolu je bio bolji od Budućnosti iz Dobanovaca sa čak 5:2 i jasno je da će u finišu šampionata biti ozbiljna pretnja vodećim timovima.

Očekuje nas prava drama u finišu šampionata...


tagovi

Prva liga SrbijeSrbija 2Radnički KragujevacKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara