Zeki Amduni i Murat Jakin (©Reuters)
Zeki Amduni i Murat Jakin (©Reuters)

Prva meč lopta za Švajcarce, Izraelcima nemoguća misija posle poraza u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 11:24

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Grupa I: Mađarski Felčut večeras (20.30) domaćin duela koji bi mogao da, dva kola pre kraja ciklusa, reši pitanje prvog putnika u Nemačku naredne godine

Pre početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine očekivalo se da će u Grupi I Švajcarska da se prošeta do prvog mesta. Ipak, iznenađujući lider je Rumunija koja je blizu plasmana na kontinentalno prvenstvo posle godina tavorenja i preskakanja velikih takmičenja.

U konkurenciji za prva dva mesta je i Izrael, mada su šanse ove selekcije znatno umanjene posle poraza (0:1) pre tri dana u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji. Jedan od ključnih mečeva u ovoj grupi igra se večeras (20.30) u Mađarskoj, u Felčutu na Pančo areni bez prisustva gledalaca.

Izabrane vesti

Sajdžije bi se pobedom vratile na prvo mesto, dok je Izraelcima ovo poslednja šansa se uključe u borbu za prve dve pozicije. Švajcarska je bez poraza u ovom ciklusu kvalifikacija, ali daleko od toga da briljira. Prošlog meseca se spasavala na svom terenu, jedva izvukla bod protiv autsajdera Belorusije (3:3). Do 89. minuta je bilo 1:3.

20.30: (6,00) Izrael (4,00) Švajcarska (1,57)

U prvom duelu ovih selekcije krajem marta ove godine u Ženevi Švajcarci su bili ubedljivi, slavili su sa 3:0 pogocima Vargasa, Amdunija i Vidmera. Redovni učesnici velikih takmičenja u 21. veku bi pobedom, dva kola pre kraja, obezbedili plasman na kontinentalni šampionat naredne godine. I remi bi 99 odsto bio dovoljan za plasman na EP.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU ŠVAJCARSKE PROTIV IZRAELA U MAĐARSKOJ.

Izrael se nikada nije plasirao na Evropsko prvenstvo, a jedino veliko takmuičenje na kome je učestvovao je bilo SP 1970. Domaćin će biti lišen usluga Roja Reviva koji je pocrveneo pre tri dana u Prištini. Povredio se i Sagiv Jehezkel, fudbaler turske Antalije. Za ovu akciju nije bio spreman ni igrač Totenhema Menor Solomon. Van stroja je Liel Abada iz Seltika. Na golu će opet stajati čuvar mreže Crvene zvezde Omri Glazer, dok se najviše očekuje od veterana u napadu Zahavija.

Selektior Švajcarske Murat Jakin za ovaj meč ne može da računa na povređene Đibrila Soua, Džordana Lotombu i Brila Embola, dok su zbog loše forme van stroja Haris Seferović, Stiven Zuber i Silvan Vidmer. Povreda je odvojila od terena i Gregora Kobela.

Ključni igrači su tu, vezista lidera Bundeslige, Bajera iz Leverkuzena, Granit Džaka i omaleni Džerdan Šaćiri iz Čikago Fajera kome je sezona završena pre nekoliko nedelja u MLS-u. Za golove će biti zaduženi Amduni i Vargas koji su pre šest meseci zatresli mrežu Izraelaca u Ženevi.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – OSMO KOLO

Sreda

GRUPA I

20.30: (6,00) Izrael (4,00) Švajcarska (1,57)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Izraelareprezentacija Švajcarskekvalifikacije za EPkvalifikacije za epMurat Jakin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara