Zidan Igbal (©Reuters)
Zidan Igbal (©Reuters)

Prva prodaja Mančester Junajteda: Željko preporučio Zidana

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 22:39

Iračanin prešao u Utreht

Marselu Sabiceru, Voutu Veghorstu i Džeku Batlandu istekle su pozajmice, Filu Džonsu i Akselu Tuanzebeu ugovori, pa je Zidan Igbal prvi fudbaler ovog leta na čijem je odlasku Mančester Junajted zaradio. Reč je o sumi od 1.000.000 evra, koliko je Utreht platio za transfer 20-godišnjeg reprezentativca Iraka.

Nije se 20-godišnji centralni vezista naigrao za prvi tim kluba sa Old Traforda, čiji je član bio 11 godina. Upisao je samo jedan minut na terenu, u meču grupne faze Lige šampiona 2021. protiv Jang Bojsa, dok je nekoliko puta bio među rezervama. Mnogo više odigrao je za Junajtedov mladi tim, a na odluku Holanđana da ga angažuju verovatno je uticala i procena Željka Petrovića, koji ima poštovanje u zemlji lala, vetrenjača i klompi još iz igračkih dana. Bivši reprezentativac Jugoslavije je januara prošle godine pozvao Igbala u A selekciju Iraka i omogućio mu da debituje, a potom i upiše još dva nastupa.

Izabrane vesti

U izjavi za holandski Telegraf Petrović je pohvalio potez Utrehta.

"Veoma pametnu stvar napravio je Utreht odlukom da potpiše ovog igrača. Zidan će se dobro uklopiti u holandski fudbal sa svojim kvalitetima i mislim da će Utreht dobiti mnogo od njega. Nikad se ne zna, ali mislim da su doveli igrača za budućnost. On je univerzalni vezista, dobar u organizaciji igre, a može da igra dobro i kada treba pokrivati prostor. Zaista je veoma dobar igrač".

Imao je Petrović i direktnog udela na odluku mladog fudbalera da prihvati poziv Utrehta.

"Često sam bio u kontaktu sa Zidanom i njegovom porodicom dok sam pokušavao da ga ubedim da izabere Iran (rođen je u Londonu, pa je mogao da nastupa za Englesku, a ima i pakistanske korene, prim.aut). Tako da sam znao da se Utreht zanima za njega i rekao sam mu da bi to bio dobar izbor, jer se u holandiji igra fudbal koji odgovara njegovim kvalitetima. A, savetovao sam i da bi Utreht kao klub bio dobar međukorak u njegovoj karijeri", otkrio je Nikšićanin.

Pored fudbalskih, Petrović veoma ceni i ljudske kvalitete Zidana Igbala.

"On dolazi iz sjajne porodice. Njegovi roditelji su odlično vaspitali decu i Zidan je momak koji ima veliko poštovanje za svoje trenere i saigrače. Takođe je i veoma motivisan da napreduje, mnogo voli da trenira", dodao je selektor Iraka.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mančester JunajtedUtrehtŽeljko Petrović

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara