Defanzivci za danas (© FK Partizan)
Defanzivci za danas (© FK Partizan)

Prva slagalica Ilije Stolice: Štoperski tandem Marko Jevtović – Zlatan Šehović, Holender od starta

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 09:06

Partizan u Sloveniji igra protiv Kluža premijernu pripremnu utakmicu ovog leta

Vreme je za prvu raspodelu karata iz špila Ilije Stolice. Rano je da bi se utvrdilo ko su mu najjači štihovi, ali novi šef stručnog štaba Partizana biće u prilici da na delu vidi kakvim adutima raspolaže u uvodnom delu priprema u Sloveniji, pošto Parni valjak od 17.30 protiv Kluža (TV Arena Premijum 2) igra početnu kontrolnu utakmicu ovog leta.

Na njoj će usled specifičnih okolnosti Stolica morati i da improvizuje. Pre svega u odbrani, imajući u vidu da će tek tokom petka u Ptuj, bazu crno-belih u Sloveniji, doputovati Siniša Saničanin i Igor Vujačić, usled produženog odomora zbog obaveza u državnim timovima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ako se zna da je Mihajlo Ilić na Prvenstvu Evrope za omladince u Slovačkoj, a Luka Subotić otopao iz konkurencije zbog teške povrede zbog koje nije ni krenuo na pripreme, jasno je da će naslednik Aleksandra Stanojevića da se osloni na igrače kojima štopeske pozicije nisu primarne.

Izabrane vesti

To najverovatnije znači da će se u srcu odbrane pojaviti Marko Jevtović. „Spuštanje“ zadnjeg veznog u defanzivnu liniju predstavlja logičan izbor za proveru sa Rumunima, jer je i kod prethodnih trenera visoki Zemunac umeo da „zakrpi“ na pojedinim susretima, a kod Marka Nikolića još u prvom mandatu bude i te kako koristan u drugačijoj ulozi. Činjenica da se klub tokom leta rastao sa Bojanom Ostojićem i Nemanjom Miletićem, a da se čeka potvrda dolaska Svetozara Markovića (posao je utanačen, samo je potrebno da bude ozvaničen) otvorila je rupu koju će popuniti Zlatan Šehović. Povratnik iz Makabi Netanje kompletnu karijeru je igrao na mestu levog beka, međutim, u situaciji kad nema ko drugi da se pojavi kao levonogi štoper, prirodno je da fudbaler iz „klase 2000“ dobije modifikovanu ulogu. Bar za duel sa Klužom. To znači da će bekovske pozicije pokriti novajlija iz BATE Borisova Aleksandar Filipović i starosedelac Slobodan Urošević.

S obzirom da je treći letnji novajlija, Patrik Andrade, tek u četvrtak veče stigao u Ptuj, da nije odradio nijedan trening u novom okruženju, izvesno će za početak samo biti posmatrač kontrolnog meča, u kome će Stolica u manaveru računati na Sašu Zdjelara, Kvinsija Meniga, Bibarsa Natha... U napadu će biti Rikardo Gomeš, a kako se može čuti, svi su izgledi da na susretu sa Klužom šansu od prvog minuta dobije Filip Holender.

Krilni napadač je kompletnu minutu sezonu tražio sebe, nije ni izbliza bio opasan kao po dolasku iz Lugana i ovo mu je prilika da se nametne. Makar dok ne stignu ofanzivci, pošto Partizan radi na dovođenju bar još jednog, možda čak i dvojice stranca, u navalnoj liniji, pogotovo ako Bibars Natho u međuvremenu dobije srpski pasoš i otvori dodatno mesto za legionara.


tagovi

FK PartizanZlatan ŠehovićIlija StolicaMarko Jevtović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara