Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

Prvenac Arnautovića tek jedan od devet golova u iznenađujućem porazu Bolonje, Vulić strelac za Krotone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.08.21. | 20:19

Dojučerašnji trećeligaš pokvatio debi novog napadača tima Siniše Mihajlovića i uneo nemir pred start Serije A

Narednog vikenda kreće prvenstvo Italije za sezonu 2021/22, a Bolonja duel sa povratnikom u Seriju A, Salernitanom, ne čeka u dobrom raspoloženju.

Tim Siniše Mihajlović priredio je veoma neprijatno iznenađenje svojim navijačima ovog ponedeljka, pošto je eliminisan već na prvoj prepreci u Kupu Italije. U ludom meču 2. kola na "Renato Dal'Ari" slavio je prošlosezonski trećeligaš Ternanta - 5:4 (3:1).

Izabrane vesti

Iako Bolonja nije bila u najjačem sastavu, posebno ne u odbrani gde su nedostajala oba beka - Aron Hajki i Mičel Dajks - na terenu je od prvog minuta bio Marko Arnautović, koji je nedavno stigao iz Šangaja za 3.000.000 evra. Igrao je i Roberto Sorijano, oporavljeni Rikardo Orsolini, branio Lukaš Skorupski... Međutim, nisu ta imena uplašila goste, koji su već do poluvremena imali prednost 3:1, koja je mogla da bude i ubedljivija da Alfredo Donaruma nije pogodio stativu iz penala koji je sam iznudio posle greške 18-godišnjeg debitanta na levom beku Bolonje, Ebenezera Anana.

U tom 10. minutu Donaruma nije duplirao prednost stečenu pogotkom Davidea Agacija u 6. minutu, ali jeste nedugo zatim. Sjajnim trzajem glavom pogodio je mrežu u 21. Do poluvremena je Nikolas Domingez pogodio za Bolonju u 38, ali i Dijego Peralta u 40. za Ternantu.

Zanimljivo je da Mihajlović nije pravio izmene za početak drugog dela utakmice, a očiglednu neuigranost Bolonjinog tima gosti su iskoristili za još dva pogotka. Prvo Cezar Faleti iz penala u 50, a onda i Peralta po drugi put u meču.

Tek posle toga domaćini su se trgli. Arnautović je u 56. minutu uspeo da upiše prvenac za svoj novi klub već na debiju, u 58. je Sorijano pogodio za 3:5, a Orsolini iz penala u 76. uneo potpunu neizvesnost. Ipak, ekipa nekadašnjeg reprezentativca Italije, Kristijana Lukarelija, uspela je da odoli naletima favorizovanog rivala i sačuva prednost za neočekivan plasman u treće kolo italijanskog Kupa.

Bila je Ternana jedan od malobrojnih koji su takmičenje započeli u prvom kolu, ali je posle penala u meču sa Avelinom uspela da priredi i senzaciju na gostovanju u Bolonji.

Bivši vezista Crvene zvezde, Miloše Vulić, bio je strelac za Krotone u 26. minutu duela sa Brešom, ali su gosti uspeli da preokrenu. Vodili su do 77. minuta kada je Samjuele Mulatijeri pogodio za 2:2 i, ispostavilo se, doneo produžetke.

U dodatnih pola sata nije bilo golova, pa su se izvodili penali. Precizniji sa bele tačke bili su domaći fudbaleri, a odlučujući gol za nedostižnih 4:2 postigao je ponovo Vulić.

KUP ITALIJE – 2. KOLO

Petak

Pordenone – Specija 1:3 (0:2)

Đenova – Peruđa 3:2 (2:2)

Udineze – Askoli 3:1 (1:0)

Fjorentina – Kozenca 4:0 (3:0)

Subota

Benevento – Spal 2:1 (1:1, 1:0)

Čitadela – Monca 2:1 (2:1)

Verona – Katancaro 3:0 (3:0)

Kaljari – Piza 3:1 (3:0)

Nedelja

Empoli – Vićenca 4:2 (3:1)

Parma – Leće 1:3 (1:2)

Venecija – Frozinone 1:1 (0:0 – penalima 8:7)

Torino – Kremoneze 0:0 – penalima 4:1

Ponedeljak

Krotone - Breša 2:2 (1:0) - penalima 4:2

Bolonja - Ternana 4:5 (1:3)

Salernitana - Ređina 2:0 (1:0)

Sampdorija - Alesandrija 3:2 (1:2)


tagovi

Siniša MihajlovićBolonjaKup ItalijeTernanaMiloš VulićKrotone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara