Uroš Sremčević (©MN Press)
Uroš Sremčević (©MN Press)

Prvi čovek Lučanaca: Pregovaramo sa Zvezdom, aktuelan je prelazak Sremčevića na Marakanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 17:30

"Sve će se znati za nekoliko dana", poručuje Neško Milovanović u izjavi za Mozzart Sport

Angažovanje levog beka jeste prioritet svih prioriteta kada je reč o ulaznim transferima Crvene zvezde, ali rukovodstvo srpskog šampiona čini sve kako bi špic napada osvežilo supertalentovanim omladinskim reprezentativcem Srbije Urošem Sremčevićem. Centarfor rođen 2006. godine skrenuo je pažnju šire javnosti odličnim igrama u dresu lučanske Mladosti prošle jeseni, kada je postigao četiri gola.

Pokazao je Sremčević da je spreman za visoke domete, što je upalilo alarm u redovima Siti Grupe, koja je već poslovala sa Lučancima prilikom transfera Đorđa Gordića, zatim Olimpijakosa, ali i Crvene zvezde. Pohvalno je o kvalitetima momka iz Kragujevca u nedavnom intervju za Kurir pričao i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić i praktično najavio napad na Lučane.

Izabrane vesti

Pregovori su u toku, ali sa vrlo neizvesnim ishodom, mada izjava prvog čoveka Lučanaca Nenada Milovanovića nagoveštava da bi mladi napadač uskoro mogao da bude promovisan na Marakani.

"Prelazak Uroša Sremčevića u Crvenu zvezdu je aktuelan. Pričamo, ali šta će se desiti stvarno ne mogu da vam kažem. Sve će biti poznato za nekoliko dana, to vam je najbolja formulacija. Ne mogu ni sa danima da licitiram. To vam je sve. I zvanično i nezvanično“, poručio je za Mozzart Sport prvi čovek superligaša iz Lučana Neško Milovanović.

Nema sumnje da bi u slučaju dolaska u Beograd Uroš Sremčević postao najskuplje pojačanje Crvene zvezde u istoriji, kada je reč o dolascima iz srpskih klubova. Rekorder je Uroš Kabić plaćen 800.000 evra Vojvodini prošlog leta, za Luku Milivojevića je svojevremeno klub sa Marakane izdvojio 708.000. Procena je da bi za momka rođenog 2006. godine Crvena zvezda morala da izdvoji milionsku svotu. Na prvi pogled mnogo, ali postoje uverenje u Ljutice Bogdana da su prošlog leta mogli i i morali jače da pritiskaju TSC kada je reč o Petru Ratkovu.

Dolaskom Sremčevića Crvena zvezda bi sa njim i Jovanom Mijatovićem imala tandem suertalentovanih napadača, sa ozbiljnom tržišnom vrednošću.



tagovi

FK Crvena zvezdaMladost LučaniUroš SremčevićNeško Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara