FK Čukarički (©FK Čukarički)
FK Čukarički (©FK Čukarički)

Prvi poraz Čuke u Sloveniji: Bravo naplatio greške Brđana, Tomović se nameće

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.22. | 20:10

Tim sa Banovog brda poražen 1:2, novajlija iz Proletera strelac za superligaša

Pretposlednja provera Čukaričkog u Sloveniji predstavljala je ujedno i poslednju priliku igračima iz drugog plana da se nametnu strategu Dušanu Kerkezu uoči početka borbi na tri fronta, a po prikazanoj igri, uprkos porazu (1:2), izvesno je da će šef stručnog štaba Brđana imati povoda da pri sastavljanju tima razmotri kao opcije i brojne igrače kojima je danas pružio šansu.

Na krilima mladih igrača Brđani su tokom većeg dela utakmice bili rival koji je diktirao tempo, međutim, kombinovani sastav skupo je platio greške i dva pada koncentracije koje je Bravo umeo da kazni golovima.

Izabrane vesti

Slovenački klub je prvi zapretio, u desetom minutu Nsana je iz slobodnog udarca sa levog krila pokušao da iznenadi Nemanju Belića i pogodi malu mrežu, međutim iskusni golman bio je priseban i odličnom intervencijom sačuvao je mrežu.

Pet minuta kasnije Čukarički je odgovorio preko Kristijana Belića, ali je on bio neprecizan sa ivice šesnaesterca. Već u narednom napadu Bravo je poveo, a posle centaršuta sa desne strane Trdin je bio najviši u skoku i preciznim udarcem je zatresao mrežu - 0:1.

Mogli su Beograđani do izjednačenja u 23. minutu, ali posle sjajnog pasa Kristijana Belića, Ndijae nije najbolje kontrolisao loptu, pa je golman Brava imao vremena da interveniše. Presing Brđana međutim rezultirao je izjednačenjem u 26. minutu, a gol za 1:1 postigao je Tomović.

Imao je potom nekoliko prilika i Aganspahić, najbolju u 35. minutu kada je Tošić šutirao iskosa sa leve strane, a napadač Čukaričkog je postavio nogu, međutim nije uspeo da prosledi loptu u mrežu. Do kraja poluvremena, vredan pomena je bio još šut Tošića sa 17 metara, ali je golman Brava bio siguran.

Prvu šansu u nastavku imao je Čukarički, Čolović je dodao loptu do Rogana, ovaj je odlično uposlio Čolića, koji je iz izgledne pozicije, sa osam metara, mogao bolje da reaguje, odbrana Brava je u poslednji čas otklonila opasnost.

Posle jedne od lepših akcija Brđani su mogli do preokreta, Lukić je odlično razmenio dva dupla pasa, drugi put dodao do Rogana, koji je odlično ciljao sa 20 metara, ali je Orbanić krajnjim naporom izbio loptu u korner. Dominirao je Čukarički u ovom periodu igre, pa je imao dve velike prilike sredinom drugog poluvremena. Prvu je kreirao Spasojević, koji je odlično uposlio Čolića, ali je njegov udarac odbranio golman Brava. Odmah potom, Gašević je sjajno centrirao, a Tošić glavom naciljao, ali je lopta prošla zamalo pored gola Slovenaca.

Neiskorišćene šanse superligaša došle su na naplatu u 80. minutu. Pogrešio je Serafimović, Puconja mu je oduzeo loptu i odlično uposlio Maružina, kojem nije bilo teško da sa šest metara savlada Belića i postavi konačan rezultat.

Poslednju proveru fudbaleri Čukaričkog će odigrati sutra protiv Šljonska nakon čega ih očekuje povratak u Beograd i rad na finesama do zvanične premijere protiv TSC-a u okviru 1. kola Superlige.

***********

Čukarički - Bravo 1:2 (1:1)

/Tomović 26 - Trdin 16, Maružin 80/

Stadion FK Bled.

Gledalaca: 60.

Sudija: David Šmajc. Pomoćnici: Uroš Beton i Matej Žunič.

Žuti kartoni: Drezgić, Tošić (Čukarički).

Crveni karton: K. Belić (Čukarički).

ČUKARIČKI: N. Belić, Rogan, Drezgić, Šapić (od 46. Serafimović), Tošić, Lukić, K. Belić, Tomović (od 46. Čolić), Ndijae (od 64. Spasojević), Aganspahić (od 56. Zuvić), Čolović (od 64. Gašević).

BRAVO: Orbanić, Trontelj, Burin, Jakšić, Vodeb, G. Trdin, Nsana, Kavčić, Kramarić, Štor, Šaranić. Igrali su još: Dermastja, Križan, Milić, K. Trdin, Hribar, Kurtović, Marjanac, Memić, Puconja, Kancilija, Maružin.


tagovi

Čukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara