Promašaj Edera (©FC Lokomotiv Moscow)
Promašaj Edera (©FC Lokomotiv Moscow)

Prvi poraz Marka Nikolića: Eder se obrukao, Lokomotivi se povredila trojica najvažnijih igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.20. | 20:07

Spartak preokretom do pobede u derbiju Moskve

Dva lica Lokomotive u derbiju Moskve. Pola sata odličnog fudbala na krilima Alekseja Mirančuka i zasluženo vođstvo, zatim povreda prve zvezde tima, povulačenje pred naletima Spartaka i prvi poraz Marka Nikolića otkako je stigao u Premijer ligu Rusije – 1:2.

Ekipa srpskog stručnjaka imala je prednost, čak i lepe, više nego zrele prilike da pri rezultatu 1:1 prelomi meč u svoju korist na terenu gradskog rivala, ali su goste u četvrtom kolu novog prvenstva poterali maleri da su morali da potpišu kapitulaciju.

Izabrane vesti

Posle pobeda nad Rubinom i Krasnodarom, Lokosi su se u vanrednoj rundi spasli poraza u Jakaterinburgu pred kraj meča pogotkom Fjodora Smolova, a večeras, tek iz 12. pokušaja, pretrpeli prvi neuspeh u prvenstvu otkako je za komandama Marko Nikolić. Uz utisak da je sve pošlo naopako posle povrede zadnje lože Alekseja Mirančuka.

Prethodno je krilni vezista još jednom potvrdio koliko je dragocen ekipi, a Marko Nikolić da su mu prekidi specijalnost. U desetom minutu slobodan udarac u visini kaznenog prostora, centaršut 25-godišnjeg Mirančuka na glavu štopera Murilja i prvi pogodak Brazilca angažovanog pre dve godine iz Kruzeira. U tim trenucima gosti su delovali otresito, autioritativno, znali šta žele i ličilo je da su spremni za prvo slavlje na Atkritije areni posle tri godine.

Umesto pobede – nevolje. Povreda vrlo važnog veziste Dmitrija Barinova u 18, bol u zadnjoj loži Alekseja Mirančuka posle pola sata zbog koje je napustio teren i Lokomotiva više nije ličila na sebe. Logično se povukla, pretila iz polukontri i kontri, ima i do toga što je Spartak osetio da je protivniku najjače oružje izbijeno iz ruku i ono što tim Domenika Tedeska nije uspeo u prvom preko Ezekijela Ponsa jeste u nastavku.

Na pas Džikije i ne baš spretnu reakciju Ribusa, te lošu komunikaciju Ćorluke sa kolegama iz odbrane, Džordan Larson je trećim golom potvrdio da je najbolji igrač Spartaka ove sezone, da bi rezervista Aleksandar Sobolev u 81. minutu na drugoj stativi kaznio još jednu grešku odbrane Lokomotive i zakazao veliko slavlje Spartaka, koji nije mogao da računa na najzvučnije letnje pojačanje, Aleksandra Kokorina.

Pogodak Soboleva stigao je kao kazna za promašaj Edera samo koji minut ranije. Portuglac se našao u idealnoj prilici, izašao „jedan na jedan“ sa golmanom Maksimenkom i prebacio gol!? Čovek koji je Portugalu doneo titulu prvaka Evrope pre četiri leta propisno se obrukao, naterao Marka Nikolića da odmahne rukom u znak nezadovoljstva, s tim što je bivšem šefu stručnog štaba Partizana veća briga o rezultata da li će i kad opet moći da računa na Barinova, Alekseja Mirančuka, možda i Smolova, pošto se i povratnik iz Selte pred kraj požalio na povredu.

Bez njih Lokomotiva nije isti tim.

RUSIJA 1 – 4. KOLO

Subota

Ural - Krasnodar 1:0 (1:0)

/Podbrezkin 3/

Himki - Ahmat Grozni 1:2 (1:0)

/Danilkin 21 - Iljin 73pen, Timofejev 74/

Arsenal Tula - Dinamo Moskva 2:0 (1:0)

/Ledovoj 23, 74pen/

Zenit - Tambov 4:1 (1:0)

/Santos 41, Malkom 47, Erokin 68, Azmun 74 - Pančenko 85/

CSKA Moskva – Rubin 1:2 (1:1)

/Vlašić 39 – Bakajev 37, Makarov 90+4/

Rotor Volgograd – Soči 1:2 (0:1)

/Mulin 52 – Burmistrov 21, 59/

Nedelja

Ufa – Rostov 0:1 (0:0)

/Hašimoto 79/

Spartak – Lokomotiva 2:1 (0:1)

/Larson 53, Sobolev 81 – Muriljo 10/



tagovi

EderMarko NikolićSpartak MoskvaLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara