Darvin Nunjez i Erling Haland (©Reuters)
Darvin Nunjez i Erling Haland (©Reuters)

Prvi put Darvin na Halanda u direktnom okršaju za trofej

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 13:48

Superkup Engleske, popularni Komjuniti šild, odigraće se u subotu od 18 časova. Na stadionu King Pauer u Lesteru se sastaju osvajač prvak Mančester Siti i osvajač FA kupa, Liverpul. Stefan Bajčetić će se naći na klupi Crvenih

Vreme leti… Već je prošlo 63 dana od kako je Liverpul odigrao poslednji meč prošle sezone, finale Lige šampiona koje je izgubio od Real Madrida. Ove subote od 18 časova otvoriće novi šampionat, duelom sa prvakom Engleske Mančester Sitijem u meču za trofej Superkupa, popularnog Komjuniti šilda.

Ono što je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo rivalstvo Mančester Junajteda i Arsenala, a kasnije Čelsija sa oba ta kluba, danas je rivalitet Mančester Sitija i Liverpula. Već godinama dva ubedljivo najjača kluba na Ostrvu. Osvojili su pet poslednjih titula u Premijer ligi od čega su ipak Sitijeve četiri. Verovatno će i ove sezone biti jedini kandidati za tron najjače lige sveta.

Izabrane vesti

Liverpul je prošle sezone osvojio oba kup trofeja, ali je Siti u dramatičnoj trci pobedio u prvenstvenoj trci.

I ove sezone će biti glavni kandidati za sve trofeje i vrlo verovatno će u direktnim duelima padati odluka o raspodeli pehara. Prvu epizodu velikog rivaliteta u ovoj sezoni ćemo videti u subotu. Komjuniti šild je meč između šampiona i osvajača FA Kupa i predstavlja uvertiru za početak sezone u Premijer ligi.

18.00: (3,20) Liverpul (3,40) Mančester Siti (2,25)

Interesantno je da su Liverpul i Siti u prethodne dve godine poraženi u mečevima Superkupa. Lester je prošle sezone savladao Građane, Arsenal pretprošle Redse. Pre tri godine su imali jedini dosadašnji međusobni okršaj u ovom takmičenju i Siti je slavio na penale. Ovo je do sada jedini trofej koji Jirgen Klop nije osvojio od dolaska u Englesku.

Ovaj Komjuniti šild je poseban iz nekoliko razloga osim rivaliteta dva kluba. Prvo, što je jubilarni 100. i ima poseban značaj. Drugo, neće se igrati na Vembliju kao prethodni, jer je engleski hram fudbala zauzet evropskim prvenstvom za žene. Siti i Liverpul će snage odmeriti na King Pauer stadionu, domu prošlogodišnjeg pobednika Lestera.

Liverpulova priprema za duela sa Sitijem i nije bila baš najbolja jer su u poslednjem prijateljskom meču poraženi od Red Bul Salcburga (0:1). Siti je sa druge strane poslednji meč igrao protiv Bajerna i pobedio golom najvećeg pojačanja Erlinga Halanda.

Mogao bi ovaj meč da predstavlja i početak rivaliteta dvojice napadača koji će obeležiti svetski fudbal u narednim godinama. Norvežanima bi trebalo da postane to što je nedostajalo Građanima i da rešeta mreže, kao što je to već radio u Red Bul Salcburgu i Borusiji Dortmund na najvišem nivou.

Liverpulovo 100.000.000 evra plaćeno pojačanje Darvin Nunjez je već u drugoj utakmici u dresu Redsa postigao četiri gola i zabeležio asistenciju u pobedi od 5:0 nad Lajpcigom i pokazao da bi mogao da postane miljenik Enfilda.

Oba trenera ne mogu da računaju na sve igrače. Strategu Sitija Pepu Gvardioli će nedostajati španski štoper Emerik Laport, dok će Klop biti bez golmana Alisona, Dioga Žote i Aleksa Okslejd Čemberlena.

Na klupi Crvenih naći će se 17-godišnji defanzivac Stefan Bajčetić, sin nekadašnjeg veziste Crvene zvezde Srđana Bajčetića. Tinejdžer rođen u Španiji je oduševio stručni štab tokom letnjih priprema, izborio se za to da se barem na početku sezone nađe među prvotimcima i da sa klupe uživo gleda okršaj svetskih zvezda. Bolju nagradu za trud i rad nije mogao ni da poželi.

KOMJUNITI ŠILD

Subota

18.00: (3,20) Liverpul (3,40) Mančester Siti (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Komjuniti šildLiverpulMančester SitiStefan Bajčetić

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara