Rebeka Velč (Reuters)
Rebeka Velč (Reuters)

Prvi put u istoriji žena sudi meč Premijer lige

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 19:20

Čast pripala Rebeki Velč koja će deliti pravdu u duelu između Fulama i Barnlija 23. decembra

Istorija Premijer lige biće ispisana 23. decembra. Tada će Rebeka Velč postati prva žena koja je kao glavni sudija delila pravdu na jednom meču Englekse elite. Četrdesetogodišnjoj Engleskinji poveren je okršaj Fulama i Barnlija.

Neće to Velčovoj biti prvo pojavljivanje na premijerligaškim terenima. Naime, u novembru mesecu postala je prva žena koja je bila deo sudijske četvorke u najvišem rangu engleskog fudbala budući da je imala ulogu četvrtog sudije u utakmici između Mančester Junajteda i Fulama na Grejven Kotidžu koji su Crveni Đavoli dobili sa 0:1.

Izabrane vesti

Velčova već neko vreme krči put u muškom fudbalu - još 2021. godine sudila je EFL utakmicu, a prošle godine u januaru bila je glavni arbitar na utakmici FA kupa. Ima staž i u nižim rangovima engleskog fudbala, a ranije ove godine bila je delegirana za utakmice Svetskog prvenstva za žene.

Nije se u centru pažnje ostvrske javnosti našla samo Velčova, već i Sem Alison, prvi tamnoputi sudija koji će deliti pravdu na meču Premijer lige još od Urije Renija i 2008. godine. Alison će suditi utakmicu između Šefild Junajteda i Lutona na Boksing dej.


tagovi

sudijažena sudijaženski sudija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara