©Reuters
©Reuters

Prvi samostalni izazov za Džona O'Šeja, ali na samo dve utakmice

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.24. | 14:48

Nekadašnji fudbaler privremeni selektor Irske

Posle niza izazova na pozicijama asistenata, Džon O'Šeja je dobio priliku da se okuša na prvom samostalnom poslu, s obzirom na to da je promovisan za privremenog selektora Irske.

Iako će se na novom zadatku naći samo kao kratkotrajno rešenj, odnosno za utakmice protiv Belgije i Švajcarske, nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda napravio je iskorak posle niza izazova koje je obavljao kao pomoćnik počev od Redinga, preko mlade reprezentacije Irske, Stouka i Birmingema, pa sve do člana stručnog štaba seniorske reprezentacije.

Izabrane vesti

Pod komandom 42-godišnjeg trenera Irska će u martu odigrati dve prijateljske utakmice, dok će novi selektor zvanično biti promovisan početkom aprila.

Džon O'Šeja je u nacionalnom dresu ostavio dubok trag i poneo epitet igrčke legende Irske za koju je odigrao 118 utakmica i po tom kriterijumu je treći u istoriji reprezentacije.

Pomoćnik

O'Šeju na novom zadatku biće Pedi Makarti, a vršilac dužnosti selektora istakao je da mu ukazano poverenje predstavlja veliču čast.

"Oduševljen sam što sam se vratio u stručni štab seniorske reprezentacije kao privremeni glavni trener. Biće mi velika čast da predvodim tim tokom martovskih međunarodnih izazova. Kao što svi znaju, uvek sam bio neizmerno ponosan da predstavljam svoju zemlju, bilo kao igra ili potom, u ulozi člana stručnog štaba", rekao je O'Šeja.

Podsetimo, Irce je sa selektorske klupe godinama unazad vodio Stiven Keni, koji je krajem 2023. godine napustio kormilo nacionalnog tima.


tagovi

Džon Ošejreprezentacija Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara