Starsport
Starsport

Prvi susret s novim pravilima: Zvezdi treba dva razlike u revanšu, a Marakana pod suspenzijom

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 18:49

Pred srpskim prvakom mnogo teška misija, pogotovo ako se zna da u prvih 180 minuta nove sezone nije postigao gol, osim ovog današnjeg - autogola

Prvi utisci posle premijernih 90 minuta Crvene zvezde u novoj evropskoj sezoni i poraza u Almatiju: složićemo se svi - nije smak sveta; i opet, složićemo se svi - moglo je i moralo mnogo bolje.

Na stranu početak takmičarske sezone, dug put, teške noge i sve ostale fraze što idu uz letnju žegu i ovu fazu takmičenja. Jasno je je kao dan - Kairat igrački nije na nivou crveno-belih - lepo se to videlo u retklim trenucima dok je srpski prvak igrao na prihvatljivom nivou i bio blizu potpunog preokreta - pa i pored toga četa Dejana Stankovića dozvolila je sebi da ozbiljno visi za prolaz dalje nakon prvog meča u Kazahstanu.

Izabrane vesti

E sad, koliko će teško biti ispraviti sve greške sa evropske premijere pravo je pitanje. Stoji napisano, nije kraj sveta, ali stoji i da će nekom našem klubu po prvi put posle pola veka biti ovako teško da sustigne i prestigne negativan rezultat iz prve utakmice.

O čemu se radi?

Ko je pratio tokom juna meseca dešavanja u Nionu upućen je da od ove sezone specifična težina gola u gostima u Uefinim takmičenjima više ne važi. U prevodu, nekada prihvatljivih 1:2 sa gostovanja protiv ovakvih i sličnih rivala sada je poraz kao i svaki drugi. Bez ikakvih benefita, pošto će srpskom prvaku za sedam dana biti potreban trijumf od dva gola razlike za prolaz dalje. Sa 1:0 ide se u produžetke. Beograđanima, dakle, treba 2:0, 3:1, 4:2.

A efikasnost crveno-belih u prva dva meča nove sezone nikako ne obećava. Podsetimo, za 180 minuta fudbala Stankovićevi puleni nisu postigli postigli pogodak. Ovaj današnji više je plod nespretnosti hrvatskog defanzivca Mikanovića nego li veštine gostiju.

Saberi-oduzmi Crvena zvezda za sedam dana juri pobedu od dva gola razlike i u toj misiji neće imati prepoznatljiv vetar u leđa s tribina na koji može da računa u normalnim okolnostima. Podsetimo, srpski prvak kažnjen je zbog prošlosezonskih sramnih incidenata na meču sa Milanom, pa će na stadion moći da uđu samo deca do 14 godina.

Nema sumnje da je pred Zvezdom teška misija, jedna od težih poslednjih godina kada su u pitanju rivali ovog ranga i u ovoj fazi takmičenja. Ukoliko na kraju ipak ne bude ispunjena naš predstavnik seli se u kvalifikacije za Ligu Evrope, konkretno u treću rundu, gde bi ga čekao poraženi iz dvomeča Alaškert - Šerif.


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara