Aleksa Vukanović (©Starsport)
Aleksa Vukanović (©Starsport)

Prvo inostrano iskustvo sa 29 leta: Aleksa Vukanović ide kod Ristića u Kinu

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.03.22. | 08:50

Novi klub doskorašnjeg napadača Crvene zvezde biće Meizu Haka

U Crvenoj zvezdi je bio igrač zadatka, tihovao na tribinama sve dok ga ne pozovu da uskoči, uglavom kad je bilo najteže, kad nije bilo nikoga da obavi onaj prljavi deo posla, da potrči, ako treba zabije bradu u blatu, ali da se na kraju cilj ostvari. Sad je došao red da se Aleksa Vukanović i naplati.

Sa 29 godina, momak iz Bačke Palanke upisaće u CV prvo inostrano iskustvo. I to u Kini. Kako je objavio Sport Klub bivši fudbaler ČSK Čelareva, OFK Bačke, Napretka i naravno Crvene zvezde karijeru će nastaviti u kineskom superligašu Meižu Haki.

Izabrane vesti

To je klub koji sa klupe predvodi Milan Ristić, koga su ljubitelji fudbala u Srbiji upoznali prvo kao trenera Teleoptika, kasnije i Zemuna. Sada je u Kini, Haku je iz druge doveo u prvu ligu, a novi cilj biće mu opstanak.

Nije to doduše ono prvenstvo Kine kad su se klubovi razbacivali milionima, ali opet su finansijski uslovi značajno bolji nego u Srbiji, pa je Vukanović posle 11 golova na 83 utakmice u crveno-belom dresu lako pronašao dogovor s novim poslodavcem.


tagovi

Aleksa VukanovićHaka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara