(©AFP)
(©AFP)

Prvo pojačanje Liverpula biće bagatela iz Bajerna

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 10:11

Pregovori u odmakloj fazi

Liverpul je toliko ubedljivo osvojio titulu u Premijer ligi da je u jednom trenutku delovalo kako ekipi Jirgena Klopa i nisu potrebna pojačanja u budućnosti. Međutim, u savremenom fudbalu se ne živi od stare slave, klubovi stalno morajiu da napreduju, a eliminacija u Ligi šampiona od Atletika je pokazala Liverpulu da nije tako neranjiv kao što je mislio. I da ne sme da prespava još jedan prelazni rok.

Liverpul prošlog leta nije doveo nijedno ozbiljno pojačanje, ali će ovoga leta sigurno da kupuje i pokušaće da bude ekonomičan. Kako stvari stoje, prvo pojačanje Redsa će biti španski vezista Tijago Alkantara iz Bajerna.

Izabrane vesti

Barselonin đak je ušao u poslednjih 12 meseci ugovora sa Bajernom i odbio je produžetak saradnje. Bavarcima sada ostaje da ga prodaju ovog leta i da zarade neki novac ili da ga puste narednog četa za džabe. S obzirom koliko je Bajern pragmatičan klub i koliko ne voli da gubi novac, izvesno je da će pristati na prodaju Alkantare u Liverpul.

Igrač je sa Liverpulom u odmakloj fazi pregovora i ostalo je još da se usaglase neki finansijski detalji, a onda sledi teži deo posla. Liverpul će pokušati da dovede Bajern pred svršen čin i da dobije Alkantaru po bagatelnoj ceni. Baš ono što su Bavarci uradili Mančester Sitiju za Leroja Sanea i naterali engleski klub da im proda igrača ispod realne cene jer je ušao u poslednju godinu ugovora. Sada njih čeka slična sudbina sa Alkantarom.

Realna cena španskog veziste na današnjem tržištu je makar 50.000.000 evra. Ali zbog situacije sa ugovorom, Bajern ne može da očekuje taj novac. Bavarci traže 35.000.000 evra za Španca, a Liverpul ne želi čak ni to da plati. Redsi se nadaju da će za još manje pare dobiti sjajnog vezistu. Nije isključeno da će tako i da bude jer Bajern baš i nema mnogo izbora.

Ili će Liverpul na kraju da palti traženih 35.000.000 evra što opet nije mnogo za igrača takvog kalibra. Alkantara se mnogo sviđa Klopu, a inetersantno je da su ga prethodnih godina jurili i mančesterski rivali Junajted i Siti, pa Liverpul mora da bude oprezan i sa te strane. 


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara