Razočarani Lionovi igrači (©AFP)
Razočarani Lionovi igrači (©AFP)

Psihodrama u Lionu: Žuninjova lista za odstrel, jedan ide zbog osmeha, drugi zbog žene, treći zbog para...

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 10:45

Traže se kupci za Marsela, Kornea, Mendeša, Auara, Šerkija i Slimanija

Čudo je kako se u fudbalu stvari brzo promene. Pre samo pet meseci Lion je produžio ugovor sa Marselom, delom zbog toga što je zaista igrao dobro dok je Rudi Garsija sedeo na klupi, a delom i zato što je gazda Žan Mišel Ola bio toliko oduševljen da je insistirao na ostanku Brazilca.

Ovog leta, Marselo u otvorenom ratu sa klubom posle užasne partije u porazu od Anžea (0:3) kada ga je uništio 17-godišnji Mohamed Ali Čo. Marselo je pride postigao i komičan autogol, a upravu kluba je, navodi Radio Monte Karlo, posebno iznervirao kada se tokom motivacionog govora Lea Duboe smejao njegovim rečima u svlačionici. Lokalni Progres tvrdi i da se Marselo opasno zakačio sa Maksvelom Korneom kome je zamerio na crvenom kartonu.

Izabrane vesti

Stigla je ekspresna reakcija kluba, Marselo, koji je i inače bio tek četvrti izbor Petera Boša, prebačen je u rezervni tim i stavljen na transfer listu posle čega je on na društvenim mrežama navijačima poručio da se nikada nije ponašao neprofesionalno i da će odgovoriti na sve optužbe. Za koje je, kako tvrdi, saznao na internetu.

Društvene mreže su aktuelne i u slučaju Tijaga Mendeša, tačnije njegove supruge Keli, koja celog leta zagovara transfera njenog partnera u brazilski Flamengo, koji je ambiciju već pokazao dovođenjem Andreasa Pereire iz Mančester junajteda i Čelsijevog Kenedija.

Keli je celim tokom pregovora sa Mendešom navijačima Flamenga pojašnjavala šta se dešava i otvoreno zalagala za selidbu u Brazil i zbog toga će – sasvim razumljivo – sportski direktor Žuninjo iz ekipe odstraniti i Tijaga.

Ali nisu samo on i Marselo u pitanju, jer se Žuninju i Bošu smučila arogancija još nekih fudbalera. I ne samo arogancija. Maksvel Korne će recimo sigurno van kluba, samo je pitanje da li će tamo gde želi. Lion je naime za njega dobio Brajtonovu ponudu od 14.000.000 evra, ali se Korne još ranije dogovorio sa Hertom koja nudi samo 8.000.000.

Usem Auar je takođe na izlaznim vratima pošto već neko vreme traži dozvolu da ide, a klub bi u slučaju adekvatne ponude mogli da promene i najveći talenat Olimpika, 18-godišnji Rajan Šerki, dugo se u Lionu bore sa njegovim visokim prohtevima, te Islam Slimani, iako je on stigao tek u januaru.



tagovi

MarseloMaksvel KorneTijago MendesUsem AuarRajan ČerkiIslam Slimani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara