Donjel Malen (©Reuters)
Donjel Malen (©Reuters)

PSV rešio Tvente za 53 minuta, Malen pokazao da talenat ne može da ispari (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 18:55

Tim iz Ajndhovena rutinski dobio susret i nastavio da preti Ajaksu

Svesni su bili fudbaleri PSV da posle onog poraza od Fajenorda na "Tiganju" nisu imali pravo na grešku u današnjem susretu protiv Tventea, zato su se svojski potrudili da se na taj neuspeh zaboravi što pre.

Utakmicu jeste obeležio trenutak pomračenja uma Luke Ilića, koji je zaradio direktan crveni karton posle starta otvorenim đonom na Erana Zahavija u 75. minutu, posle čega je mladi vezista glavom udario Marka van Ginkela i sebi odredio sudbinu. Direktan crveni karton! U tom momentu ekipa Rodžera Šmita već je imala ubedljivo vođstvo i tako je nastavila tradiciju dobrih igara na svom terenu pošto je rutinski savladao Tvente sa 3:0, a u prvom planu dotad bio je Donjel Malen. Svojevremeno označen kao generacijski talenat Ajaksa, Malen je prošao put preko mlađih kategorija Arsenala do povratka u Holandiju gde je zadužio opremu ljutog rivala PSV, a tu je pronašao i svoju sreću kao prvotimac. Nije to više možda onaj biser kakav je nekada bio Malen, ali pokazao je napadač koji je 19. januara napunio tek 22 godine da talenat ne može tek tako da ispari.

Izabrane vesti

Zabrinuti su bili svi u timu što je stao sa postizanjem golova Malen posla ona dva ispravna hica u mrežu Sparte sredinom prošlog meseca, ali danas je naterao sve da zaborave na to da se u četiri uzastopne utakmice u svim takmičenjima nije upisao u listu strelaca. Malen je započeo seriju golova posle tačno pola časa igre. Iskoristio je nesmotrenosti protivničke odbrane i odbitak posle udaraca Erana Zahavija uspeo da sprovede nazad gde je i trebalo.

Upravo je Zahavi bio strelac tog drugog pogotka na meču posle dobrog prodora Denzela Damfriza samo šest minuta kasnije, da bi Malen postavio konačnih 3:0 iz jedne solo akcije. Lepo je izbacio protivničkog čuvara na petoparcu, zalomio na jednu, a otišao na drugu stranu, a zatim uputio neodbranjiv hitac iz teške pozicije, tako da je golmanu “probušio“ ruke i zapečatio Tventeu sudbinu.

PSV sada ima četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Ajaksom.

EREDIVIZIJA - 21. KOLO

Petak

Fortuna Sitard - Herakles 0:1 (0:1)

/Vlot 38/

Subota

Emen – AZ Alkmar 0:1 (0:0)

/Sugavara 71/

Zvole – RKC 1:1 (0:1)

/Sajmak 72 – Tuba 4/

Herenven – Vitese 1:0 (0:0)

/Verman 83/

PSV – Tvente 3:0 (2:0)

/Malen 30, 53, Zahavi 36/

Nedelja

12.15: (1,35) Ajaks (5,30) Utreht (8,00)

14.30: (3,60) Groningen (3,45) Fajenord (2,05)

14.30: (1,70) Viljem II (3,70) Den Hag (5,10)

16.45: (3,10) VVV Venlo (3,40) Sparta (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Donjel MalenEran ZahaviPSV AjndhovenTvente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara